Emil Boc a avut o reacție după ce, la negocierile din coaliția guvernamentală, de luni seară, prefectura Cluj a trecut în portofoliul UDMR. Președintele filialei clujene a formațiunii politice, Csoma Botond, a declarat că avocatul Istvan Tasnadi e opțiunea pentru funcția de prefect de Cluj.

Primarului Clujului, Emil Boc, în urma unei intervenții la Digi24, a mărturisit că nu s-au respectat anumite criterii în luarea acestei decizii. Întrebat dacă Partidul Național Liberal a pierdut în acestă negociere, edilul a spus că aceste discuții vor avea loc în interiorul partidului.

,,Ce am de spus o să spun în interiorul partidului. Dar, tutuși, nu pot să nu observ un lucru. Este foarte greu să explicăm organizației PNL Cluj , organizația cu cele mai multe voturi pe care l-a adus în zestrea PNL dintotdeauna. Suntem județul cu cele mai multe voturi pe care le-am adus PNL”, a declarat edilul pentru Digi24.

Viața de coaliție nu este ușoară

Emil Boc a lăudat actualul prefect al Clujului, Mihai Abrudean, pentru modul în care a gestionat lupta împotriva pandemiei. Totodată, primarul Clujului a amintit faptul că PNL nu a pierdut nicio alegere.

,,De asemenea, nu am pierdut nicio alegere la nivelul județului Cluj. E greu să le explici că această organizație nu poate să mentină funcția de prefect în condițiile în care aveam și avem un prefect care a reușit să mențină sub control pandemia.

Viața de coaliție nu este ușoară.Totuși, criteriile, cred eu, nu au fost poate cele mai potrivite și care să recompensese performanța politică. Asta e o discuție în interiorul PNL”, a declarat Emil Boc.

Întrebat dacă îi va cere explicații liderului PNL, Ludovic Orban, edilul a mai precizat că ,, o să întreb, cum se spune în popor, mai sus”, iar toate discuțiile vor avea loc doar în interiorul partidului.

,,Corect este să discutăm în partid în ședințele interne ale partidului”, a conchis Emil Boc.

La negocierile din coaliția guvernamentală, de luni seară, prefectura Cluj a trecut în portofoliul UDMR