Emi Boc a vorbit la un post de radio despre noile măsuri pe care Guvernul le-a adoptat. Primarul a precizat că nu vaforizează în niciun fel noul mod de calcul a incidenței.

Boc a precizat că s-a consultat cu prefectul orașului Cluj-Napoca și așteaptă să intre în vigoare, în cel mai scurt timp, noile măsuri.

„Am încheiat discuția cu prefectul pentru că trebuie să vedem de când intră în vigoare aceste noi măsuri. Noi suntem în scenariul practic, 2, între 4 și 7 la mie. Nu a fost publicată încă în Monitorul Oficial hotărârea. După ce se publică în Monitorul Oficial trebuie să vedem cum arată intrarea în vigoare: imediat, de astăzi, din acest weekend sau se lasă la dispoziția Comitetelor pentru Situații de Urgență ca și până acum, pentru a putea fi informată”, a precizat Emil Boc.

Cluj se află în scenariul de weekend

Boc a mai precizat că, pentru moment, județul Cluj se află în scenariul de weekend, vineri, sâmbătă și duminică.

„Eu cred că va fi varianta 2, dar încă nu am suportul legal să spun asta, doar intuiția îmi spune că e firesc să existe 24 de ore pentru informarea fiecărei localități, să știe ce scenariul este. La Cluj astăzi suntem în scenariul de weekend, vineri, sâmbătă, duminică – programul magazinelor până la ora 18 și de la ora 20 acasă.

Cam acesta este scenariul în care ne aflăm astăzi, dar vom vedea mai multe după publicarea în Monitorul Oficial și după instruirea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Îi invit pe clujeni să urmărească comunicările pe care le vom avea astăzi după ce va apărea hotărârea, pentru a afla dacă intră de astăzi sau de mâine. Oricum, bine ar fi să respectăm măsurile încă de acum pentru că ele fac doar să ajute orașul și țara”, a mai spus Emil Boc.

Emil Boc: Nedreptate la adresa clujenilor

Primarul susține că noua formulă de calcul ar dezavantaja Clujul și speră ca și județul să nu depășească 7,5 rata de infectare.

„Eu sper că nu vom trece de 7,5. Nu pot băga mâna în foc, dar sper că nu. Graficul de creștere a fost în această săptămână, ne așteptăm și la o plafonare a acestuia până la urmă, dar vom putea știi exact la începutul săptămânii viitoare. Formula nouă de calcul pare că ne dezavantajează.

Dacă unul cu domiciliu în Huedin, declară că a fost în Cluj și s-a infectat aici, se pune aici pe rata de infectare. E nedrept. E dezavantajos pentru că mulți lucrează aici, dar nu au domiciliu aici”, a conchis Boc.