Edilul Clujului a explicat pentru un post de radio că nu este mulțumit cu numirea noului prefect din partea UDMR, Tasnádi Szilárd. Boc a specificat că numirea unui prefect din alt partid decât PNL este o decizie greșită.

„Sunt fără cuvinte. E un gest de sfidare fără precedent a conducerii PNL față de organizația PNL Cluj. Eu am fost președintele acestui partid câțiva ani. Din 2005 până în 2012, 7 ani de zile, dar niciodată Clujul nu a fost umilit. De altfel, niciodată ca președinte de partid nu am umilit organizațiile politice care au adus scor politic la partid”, a precizat primarul Clujului.

Totodată, Boc a amintit faptul că PNL a adus, întodeauna, cele mai multe voturi.  Decizia de a pune în funcția de prefect pe Tasnádi Szilárd nu este corectă.

,,Iar Clujul că le place unora, că nu le place, a adus cele mai multe voturi în zestrea generală a Partidului Național Liberal. La toate alegerile. Deci organizația care aduce cele mai multe voturi pur și simplu a fost umilită. Asta e o palmă dată tuturor colegilor mei din PNL care au muncit cu bună credință. Ne-am străduit să ne facem datoria la toate tipurile de alegeri. Practic conducerea centrală a partidului ne-a sfidat”, a explicat Boc.

Boc: S-au trecut linii roșii între conducerea centrală și PNL Cluj

Primarul municipiului Cluj-Napoca a mai precizat că tensiuni între conducerea de la București și PNL Cluj au existat de ceva vreme. Totodată, edilul a mai aminitit că ,,politica uneori, doare”.

„Asta e în politică. Uneori,  doare și, așa cum am spus-o într-o emisiune anterioară, s-au întrecut niște linii roșii între conducerea centrală și PNL Cluj. Asta este vocea tuturor colegilor, cruda realitate pe care o trăim.

Evident că acum pe mine mă interesează foarte atent respectarea, în funcție de gravitate, a legii de noul prefect și mai ales respectarea tuturor simbolurilor naționale, la care nu am de gând să tolerez nici cel mai mic derapaj” , a adăugat primarul.

Emil Boc a mai spus că va colabora cu noul prefect în ciudat tuturor discuțiilor.

„Eu am conlucrat cu toți prefecții care au fost. (…) Voi face tot ce îmi stă în putință ca acest oraș să nu-și piardă dimensiunea de ecosistem, să își păstreze dimensiunea europeană, să fie o altfel de normalitate”, a conchis Emil Boc.