Emil Boc  le-a mulțumit clujenilor pentru că au respectat restricțiile, dar a făcut apel la responsabilitate, decență, nu doar în prejma Sărbătorilor de iarnă, ci pe toată perioada pandemiei: „Respectând regulile, am avut grijă unii de ceilalți în acest an atipic. Vă mulțumesc pentru modul în care ați ales să fiți responsabili pentru binele întregii comunități clujene.

Vă urez sărbători fericite și pline de liniște și sănătate, cu grijă față de cei apropiați!, a scris Emil Boc pe contul personal de Facebook.

Clujul a fost unul dintre județele cu cele mai multe cazuri de Covid din țară, iar în ultima perioadă se află în scădere, pentru că oamenii au fost cooperanți cu autoritățile, consideră Emil Boc.

Ce proiecte demarează în Cluj în 2021

Clujenii vor avea parte de proiecte importante în anul viitor. Printre cele mai importante sunt Centura metropolitană a orașului, care va contribui la fluidizarea traficului rutier, punerea în funcțiune a metroului și a trenului metropolitan, extinderea programelor de digitalizare, întrucât este de strictă necesitate pentru cetățeni și administrație.

De asemenea, Emil Boc susține că, într-o țară democratică, nu ar trebui să existe discrepanțe foarte mari între cei care au venituri și cei care sunt la limita existenției.

În acest sens, Primăria Cluj va continua proiectele sociale pentru plata chiriei persoanelor singure sau marginalizate social și le va integra și în programul social național Alimente.

Potrivit unui studiu realizat de Centrul Interdisciplinar pentru Știința Datelor din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai”, economia județului din inima Transilvaniei a avut o creștere semnificativă în ultimii zece ani.

Integrarea pe piața muncii a crescut cu 2,3%  față de anul trecut, în pofida pandemiei de coronavirus.

Clujul obține cele mai multe  venituri  din tehnologia informației și comunicații, servicii de consultanță în afaceri  și inginerie.

În urmă cu doi ani, Clujul se situa pe locul 16 în topul celor 50 de orașe din Europa cu putere de cumpărare.