Emil Boc a avut în întrevedere online, vineri, 5 februarie, cu Ambasadorul Japoniei în România, E.S. Dl Hiroshi Ueda. Edilul de la Cluj, într-o postare pe pagina sa de Facebook, a vorbit despre întâlnirea, care a fost de curtoazie.

La întrevederea online a mai participat doamna Mio Sekiya, atașat cultural în cadrul ambasadei. Precum și doamna Emilia Botezan, șef birou Relații externe și investitori în cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

,,Am avut astăzi plăcerea de a purta un dialog online cu Excelența Sa Dl Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România. Întâlnirea a fost una de curtoazie, în cadrul căreia am discutat despre cooperarea bilaterală și continuarea relațiilor la nivel de parteneriat strategic”, a precizat edilul pe Facebook.

Colaborare între Cluj și Japonia

Emil Boc a discutat despre posibilitatea extinderii colaborării dintre Cluj și Japonia în mai multe domenii de interes.

,,Dialogul s-a axat pe posibilitățile de extindere a colaborărilor dintre municipiul nostru și Japonia, cu precădere în domeniul IT, al inovării, tehnologiei, business dar și în domeniile universitar și cultural.

În cadrul convorbirii am prezentat reprezentanților niponi obiectivele strategice ale municipalității și planul de dezvoltare al orașului pe termen mediu și lung. Subliniind conceptul <eco not ego> din abordarea Clujului”, a precizat primarul Clujului.

100 de ani de relații diplomatice româno-japoneze

Anul acesta se va marca 100 de ani de relații diplomatice româno-japoneze. Edilul de la Cluj a declarat că va dona, ca simbol al prieteniei, tei românești. Totodată, în intrevederea online un subiect discutat a fost organizarea Jocurilor Olimpice de vară de la Tokio.

,,Totodată am discutat despre evenimentul prin care se va marca aniversarea celor 100 de ani de relații diplomatice româno-japoneze. Și posibilitatea de a face orașului Matsuyama o donație de tei românești, copacul păcii, ca simbol al prieteniei.

Am discutat și despre Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei Covid-19 pentru perioada 23 iulie – 8 august 2021. Participarea la cea de a 32-a ediție a evenimentului multisportiv internațional a lotului de judo al Clubului Sportiv Universitatea Cluj, condus de Florin Bercean. Unul dintre cei mai titrați antrenori de judoka din lume, reprezintă pentru Cluj-Napoca încă o recunoaștere a profesionalismului, performanței și perseverenței sportivilor noștri.