Deși în județul Cluj rata de infectare a scăzut, edilul Boc dorește ca măsurile de restricție să fie în continuare respectate de cetățeni.

Primăria nu a organizat nicio manifestare de Revelion, niciun concert, foc de artificii sau altă petrecere, tocmai pentru a evita aglomerația.

Dragi clujeni, rămânem în gardă și orice comportament care ne va scoate din tiparul de până acum, va crește rata de infectare.  Rămâneți în continuare prudenți, moderați, pentru a putea trece împreună această pandemie. Procesul de vaccinare va continua de luni, 4 ianuarie, a menționat Emil Boc.

Potrivit informațiilor furnizate de acesta, la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj, s-au vaccinat 400 de cadre de medicale și in primele zile din 2021 va continua etapa de vaccinare.

Până la acest moment, nu au fost raportate incidente după imunizarea medicilor.

Emil Boc a susținut că se va vaccina împotriva virusului Covid-19 și o face chiar public, dacă va fi cazul, atunci când va fi programată următoarea etapă de vaccinare.

Ce ai voie să faci de Revelion

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a menșionat care sunt măsurile de restricție pentru Revelionul din anul acesta.

Prin urmare, toți românii trebuie să știe că este interzisă ieșirea din case la ora 00.00, pentru a marca trecerea dintre ani, la hoteluri, pensiuni este interzisă sunt interzise cina festivă și dansul după ora 23.00.

Ce se întâmplă, însă, în casele oamenilor și în camerele de hotel nu poate fi controlat de autorități, ci rămâne ca fiecare individ, familie să respecte regulile de igienă și de distanțare socială, dacă vrea să rămână neinfectat.

În România, vaccinarea anti-Covid-19 este gratuită și voluntară. Primii imunizați au fost cei care lucrează în sistemul sanitar, va continua cu persoanele vulnerabile, apoi cu populația generală.

Oamenii de știință încă fac experimente pentru a găsi un medicament sigur care să răpună virusul care a schimbat umanitatea într-un an.