Medicul din Cluj-Napoca, în vârstă de 72 de ani, și-a sacrificat propria sănătate pentru a trata pacienții de la centrul de bătrâni pe care-l conduce. Bărbatul se ducea în scaunul cu rotile pentru a acorda îngrijiri medicale celor în nevoie.

Din nefericire, virusul nu l-a iertat și a făcut o formă gravă de COVID-19 și a ajuns la terapie. Szentagotoi Lorant a precizat că după trei zile de lucru în cărucior, infectarea cu COVID-19 l-a răpus și a fost internat, de urgență, la spital.

„Personalul mă ducea cu căruciorul, oxigenul era legat de cărucior și așa am lucrat 3 zile până când s-a rupt filmul. Am căzut jos, nu am mai știut nimic, am ajuns la spital. Sincer, toata lumea a crezut că s-a terminat, deja medicii anunțau familia că înmormântarea se face repede”, a precizat medicul, informează Digi24.ro.

Cluj. Erou în scaun cu rotile

Medicul a mai precizat că nu se mai aștepta să-și revină, mai ales că la vârsta lui, infectarea cu coronavirus poate fi fatală.

,,M-am trezit după din comă, eram convins că am murit. Ultimele momente, când știi că trebuie să mori, eram conștient ca nu mai am nicio șansă. Când m-am trezit, mă uitam în jur si îmi explica doctorița, domnul doctor, v-ați revenit, ați fost intubat, zic nu se poate, eu sunt mort”, a povestit doctorul Szentagotai într-un interviu pentru Digi24.ro.

Medicul erou a precizat că nu a putut să-și lase pacienții și a pus binele altora deasupra binelui propriu. La revenirea de la spital, Szentagotai a fot primit ca un adevărat erou: cu flori și aplauze din partea tuturor oamenilor de care a avut grijă în această periadă grea.

Medicul a înființat centrul social în 1994, iar la 72 de ani, după ce a reușit să învingă boala, el s-a întors și a reluat munca. Eroii zilelor noastre nu poartă pelerină!