Caz șocant într-o localitate din Cluj. O fetiță de 6 ani a fost abuzată sexual de către unchiului ei în vârstă de 18 ani.

Scena îngrozitoare s-a produs în localitatea clujeană Buza, la fântana din curtea casei. Individul care a violat fetița este fratele mamei, care locuiește în aceeași localitate cu ei.

Mama fetei a fost cea care a descoperit fapta, după ce săracul copil i-a descris scena odioasă petrecută la fântâna din curtea casei.

Violată de propriul unchi

Fetița de șase ani a fost violată de către unchiul ei după ce a accepta să-l însoțească la fântână ca să aducă apă. Mama fetei a contactat oamenii legii, care au sosit de urgență la fața locului. S-a început anchetarea cazului, sub coordonarea unui procuror.

Mama împreună cu fetița ei de șase ani au fost duși la I.M.L. Cluj pentru ca micuța să fie consultată.

Femeia care locuiește în localitatea clujeană Buza trăiește cu socrul și alte două fete. Fratele femeii a fost însoțit de către fetiță la fântâna din curte pentru a aduce apă. Acolo, tânărul a început să o abuzeze sexual.

Copila a povestit cu lacrimi în ochi ce s-a întâmplat mamei, la care ea a chemat de urgență poliția, apelând la numărul de urgență 112.

Pedeapsă cu închisoare

Conform  articolului 221 din Codului Penal, comiterea unui act de natură sexuală, altul decât cel prevăzut în art. 220, împotriva unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani, precum și determinarea minorului să suporte ori să efectueze un astfel de act se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.

În 2017, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului a înregistrat peste 15 mii de cazuri de abuz, dintre care cele mai multe, peste 8.000, au avut loc în mediul rural. Două treimi dintre copiii abuzați locuiesc în mediul rural, jumătate dintre aceştia fiind abuzaţi chiar în familie. În plus, aproape 20% dintre minorii agresaţi au sub 3 ani.