Toate aceste afirmații le-a făcut în scris, exact în momentul în care arhitecții, istoricii au luat cu asalt Primăria Cluj din cauza unor construcții catalogate odioase.

Iată mesajul lui Adrian Dohotaru de pe grupul de socializare Clujul Civic

Ce ar fi dacă palatele țigănești din Huedin ar deveni un brand al Clujului?

Ce ar fi dacă am reuși să integrăm mostenirea romă a țării făcând tururi ghidate in astfel de palate, bineînțeles cu bunăvoința gazdelor din Huedin sau Turda, care are ambiții turistice?

Ce ar fi dacă 80 la suta dintre români, potrivit unui sondaj IRES, care nu își doresc să aibă in orasul lor romi, sau in familie sau ca vecini, ar vizita astfel de palate si ar intra in contact cu rezidentii? Și-ar schimba preconceptiile? Ori si le-ar întări?

Oare ar accepta rezidentii din astfel de palate expo temporare cu ce se intampla la Pata Rât, cu oamenii din ghetou, cu gropile, pardon, munții de gunoaie?

Oare kitschul devine uber kitsch sau camp, vb Susanei Sontag, dacă sublimăm realitatea noastră, hai să recunoaștem, in buna masura, kitschoasă?

Oare turiștii străini ar veni la Casa Matei sau ar prefera un palat țigănesc?

Oare România nu ar putea da mix original orientalo-occidental de muzică țigănească, electro si muzica, oh, Dzeul meu cooltura, cultă la vreun Electric Palace, nu la Electric Castle ori Untold, unde ne chinuim cu tot dinadinsul să fim pop-occidentali?

Sunt întrebări care m-au bântuit vizitand palatele goale tiganesti din Huedin. Mulțumesc gazdelor pentru ospitalitate”

Cluj. Fostul deputat Dohotaru sochează. Replicile sunt savuroase

Adrian Dohotaru, în prezent,  activist civic, a fost aspru sancționat pentru ideea lui de integrare, de combatere a discrimării.

Du-te, domnule acasă! Hai că iar ai luat-o pe arătură! Asta mai lipsea, Clujul să devină bătaie de joc!, sunt câteva dintre comentariile din spațiul public.

Dohotaru  a mai fost în atenția publică, pe vremea când era deputat,  după ce a mâncat sărățele din containerele Parlamentului. El spune că, în felul acesta, a vrut să arate lumii întregi cum se face risipă de mâncare.

sursă foto: Facebook Adrian Dohotaru