Cluj. Din 16 iunie 2021, municipalitatea lansează  prima ,,vineri verde” ce privește transportul cu autobuzele.

Emil Boc a precizat că totul se datorează  numărului mare de persoane vaccinate anti-COVID și depășirea pragului de 50% al populației imunizate.

„Am primit vestea bună în această dimineaţă, am depăşit 50% de persoane vaccinate în Cluj-Napoca. Ne pregătim ca vinerea viitoare să lansăm oficial vinerea verde. Avem o şedinţă de Consiliu Local, în 16 iunie, şi vom semna oficial!”, a transmis Emil Boc la un post de radio local.

Cluj. Gratuitate în fiecare vineri la plimbarea cu mijloacele de transport în comun

Compania de Transport Public ( CTP) Cluj-Napoca va asigura costurile programului ,,Vinerea Verde”, iar în cazul în care nu sunt bani, municipalitatea va interveni și achita restul.

Primarului orașului Cluj-Napoca a mulțumit celor care au fost responsabili și s-au vaccinat. Totodată, persoanele care au făcut posibil organizarea acestui program au primit cuvinte de lauda din partea edilului de la Cluj.

.„Vreau să mulțumesc tuturor care au făcut posibil acest program, care au înțeles faptul că a trăi în acest secol înseamnă să trăiești sănătos, pentru a pune la dispoziție o alternativă verde la mașină, pentru a avea un oraș de talie european.

Am găsit soluția legală, corectă pentru a va propune acest program. În vederea reducerii poluării, încurajarea transportului public și fluidizarii traficului, CTP introduce transportul gratuit în fiecare vineri. Prin acest program, se acordă gratuitate oricărei persoane dorește să călătorească pe mijloacele de transport în comun pe liniile de pe raza municipiului Cluj-Napoca”, a precizat Boc.

Edilul a dat asigurări că Primăria va interveni în sprijinul CTP dacă vor exista costuri suplimentare.

Anul acesta avem un buget de 7 milioane de lei, deja CTP se pregătește să facă o solicitare de compensare pentru dificultățile pe care le-a întâmpinat deja în primul trimestru al anului, pe fondul pandemiei”, a mai spus primarul, în cadrul discuției la postul local de radio.