Noul manager de la Spitalul Județean de Urgență din Cluj  a interzis medicilor chirurgi care nu au contract cu această unitate medicală să mai intre în blocul operator.

Decizia i-a înfuriat pe medici și au amenințat că nu vor mai face gărzi.

Într-o asemenea situație, pacienții care au nevoie de intervenții urgente vor avea cel mai mult de suferit, pentru că ar trebui să fie transferați în alte județe din Transilvania.

Cluj. De ce s-au supărat medicii

Lucian Fodor, șeful Compartimentului de Chirurgie Plastică a precizat pentru evz.ro, că medicii refuză să intre singuri în operații din cauza complexității. Astfel, s-a apelat la medicii rezidenți care fac voluntariat în cadrul spitalului.

”Dificultatea cazurilor este mare și rezidenții vin să învețe pentru că au ce să învețe de la noi. Secția de Chirurgie Plastică de la SCJU Cluj nu este inclusă pe lista spitalelor pentru pregătire în rezidențiat. În mod paradoxal, Spitalul din Satu Mare și cel din Baia Mare au acest drept. În contextul pandemiei Covid19, de un an de zile, în Cluj Napoca, noi asigurăm gărzile pe Chirurgie Plastică” , a precizat Gheorghe Fodor, citat de evz.ro

 Managera neagă acuzațiile și spune că totul va reveni la normal

Actuala manageră a Spitalului Județean Cluj, Claudia Gherman, neagă acuzațiile formulate de medicii chirurgi.

A menționat pentru evz.ro că a încercat doar să reglementeze activitatea unității medicale, în condițiile în care sunt acuzații de malpraxis.

„Documentul cu numărul 736/2021 nu se referă la restricționarea activității medicale. Nu se referă la activitatea de acordare a serviciilor de sănătate pentru populație, ci se referă stric la activitatea de educație și formare. După cum scrie clar în document – studenți/rezidenți aflați în formare, invitați din țară și străinătate”, spune managerul Claudia Gherman.

La concursul de rezidențiat, Clujul s-a situat pe primul loc, în urma rezultatelor finale. Studenții din Cluj au asigurat voluntariatul inclusiv în alte spitale Covid din țară.