Gyorke Zoltan, fostul subprefect de Cluj i-a cerut premierului să-l numească ,,de îndată” în funcția de secretar general al Prefecturii Cluj.

Zoltan a trimis o scrisoare deschisă ministrului Florin Cîțu prin care îi cere să-l numească secretar general și să nu mai amâne decizia.

”Având în vedere că secretarul general exercită atribuții privind verificarea legalității actelor administrative ale consiliului judeţean, ale consiliului local şi ale primarului, lipsa răspunsului la cererea mea ridică suspiciuni privind respectarea Codului administrativ de către primul-ministru”, a precizat Gyorke.

Gyorke susține că funcțiile sunt politizate

De asemenea, fostul subprefect a mai precizat că amânarea numirii în funcții publice echivaleaă cu politizarea funcției.

,,Refuzul numirii înalților funcționari publici în aceste funcții publice importante echivalează cu politizarea funcției. Prin ocuparea, nelegală, de către persoane apropiate partidelor politice care formează majoritatea guvernamentală, promovându-se astfel, în continuare, regimul excepțiilor și derogărilor de la lege”, a spus Gyorke.

Răspunsul se lasă așteptat. Florin Cîțu nu i-a dat niciun răspuns

Gyorke Zoltan a trimis scrisoare către premier pe 4 februarie 2021 și nu a primit încă răspuns din partea demnitarului. El solicită numirea sa în funcția de secretar general al Prefecturii Cluj. Totodată, Zoltan i-a amintit premierului că Guvernul și-a luat angajamentul de depolitizare a structurii administratitve.

”Guvernul pe care îl conduceți și-a asumat obiectivul <<depolitizării funcției publice şi stabilirii clare a pozițiilor politice în structura administrativă>> . A promis că va adopta condițiile necesare pentru <<dezvoltarea sustenabilă a României”, a susținut Zoltan.

Eliberat din funcția de prefect în 3 martie

Gyorke Zoltan, chiar dacă a fost eliberat pe data de 3 martie din funcția publică de subprefect, Florin Cîțu încă nu a răspuns cererii sale de numire în funcția de secretar general.

,,Vă rog, stimate domnule prim-ministru, să puneți în aplicare ordonanța de urgență adoptată de guvernul pe care îl conduceți prin semnarea, de îndată, a deciziei privind numirea mea în funcția de secretar general al Instituției prefectului județul Cluj”, a mai spus Gyorke Zoltan.