Zeci de oameni din municipiul Cluj  s-au plâns că sunt lăsați să aștepte în frig. Ba mai mult, sunt nevoiți  să stea înghesuiți, deși au programare . Totul se întâmplă în timpul campaniei de vaccinare, destinată populației generale.

Cele mai multe reclamații le are centrul de vaccinare Regina Maria din Observator.

Reprezentanții acestuia susțin că multe dintre proramări sunt, de fapt, cele care care au suspendate din cauza lipsei de doze.

O situație similară s-a raportat și în județul Bihor. Explicația autorităților a fost aceeași.

Cluj. Haosul de la vaccinare comtinuă. Autoritățile vor și mai multe centre de vaccinare

În luna aprilie ac, oficialii Guvernului au anunțat că vor deschide 140 de centre de vaccinare, pentru a grăbi procesul de imunizare a populației.

”În funcție de numărul de locuitori, atribui fiecărui județ un număr de X centre de vaccinare.  Sigur, variază de la județ la județ, așa a fost mecanismul de pornire. Ulterior, am văzut că există un polimorfism, la centrele de vaccinare. Să luăm exemplul Bucureștiului: sunt multe persoane care trăiesc în județele înconjurătoare sau în Ilfov și lucrează în București, Sunt  N tipuri de situații de genul acesta, noi am lucrat cu datele furnizate de instituțiile oficiale. Încercăm să calibrăm toate aceste aspecte.

”Faptul că se administrează într-o singură doză, pe de o parte, și, doi, că poate fi stocat la condiții de temperatură de 8 grade, pe o perioadă mai lungă de timp, ceea ce îl face mult mai ușor de folosit în comunități îndepărtate. Sunt cele care nu au acces la servicii medicale. În sate, comune, cătune care nu au medic de familie sau care au medic de familie la distanță”, a declarat vicepreședintele campaniei de vaccinare, Andrei Baciu, la Europa FM.

Reacțiile adverse ale vaccinurilor anti-Covid, investigate

La acest moment, mai multe state din UE au suspendat vaccinarea cu dozele Astra Zeneca, după ce s-au înregistrat decese suspecte și reacții adverse grave, de genul trombozelor.

Oficialii României au menționat că vor acționa în funcție de raportul Agenției Naționale a Medicamentului.

România are peste un milion de persoane vaccinate, dar sute de persoane au anulat programarea pentru imunizarea cu dozele produse de Astra Zeneca.