„Le-am promis clujenilor și mă țin de cuvânt. Am identificat o locație nouă pentru un HUB medical, este o zonă de 40 de hectare, care este la ieșirea din Cluj, vechea unitate militară din Florești. Acest lucru se poate realiza prin hotărâre de Guvern, și am să fac această solicitare săptămâna viitoare”, a spus Emanuel Ungureanu într-un live pe Facebook.

Emanuel Ungureanu a spus că  va trimite o solicitare la Guvern pentru aprobarea terenului. El s-a declarat optimist în privința proiectului mizând și pe faptul că Ministerul Sănătății și Ministerul Fondurilor Europene vor fi conduse de către un membru USR-Plus. Propunerea sa este de a se construi pe acel terne de la ieșire din Cluj, secția de Neurochirurgie, având în vedere că actuala clădire în care se află secția este mai veche de 100 de ani.

„Este o zonă abandonată. Putem să trecem acest teren din propietatea Armatei în propietatea Conisliului Județean și să facem un HUB medical. Mă adresez clujenilor. Știți că secția de Neurochirurgie are peste 100 de ani, este foarte veche. Profesorul Florian, împreună cu managerul Șușca, de care vom scăpa în scurt timp, voiau să facă un centru de excelență unde este Medicina Municii, un loc foarte înghesuit. Propunerea mea este ca Spitalul de Boli Infecțioase să se extindă acolo unde este Clinica de Medicina Muncii, și să facă două clădiri mai mici pentru reabilitarea celor care au atac vascular-cerebral”, a mai afirmat Emanuel Ungureanu. Detaliile și dimensiunile HUB-ului medical urmează a fi stabilite, dar putem intui că acesta va fi unul vast, complex și revoluționar.

Concomitent, el a mai propus și construirea unui campus pentru studenții de la Medicină și locuințe pentru medici. El a spus, raportându-se la o realizare a bihorenilor, că așa cum Oradea a reușit să construiască un centru în 6 luni, așa va putea și Clujul.