În jurul orei 7.30 pompierii au fost alertați  pentru a stinge flăcările ce au cuprins o casă din municipiul Câmpia Turzii, de pe strada Memorandumului. La fața locului s-au prezentat trei autospeciale și un echipaj SMURD, din cadrul Detașamentului de Pompieri Turda. De asemenea, o autospecială a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Câmpia Turzii și un echipaj SAJ au fost mobilizate la fața locului.

Flăcările au cuprins toată casa, iar tavanul și un perete erau prăbușite. Pompierii au reușit să stingă focul la o oră după primirea apelului de urgență. Ulterior, după stingerea focului, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Turda au continuat operațiunile pentru înlăturarea efectelor incediului.

O femeie a murit, iar un bărbat a fost transportat la spital

Înăuntrul casei a fost descoperit trupul unei femei în vârstă de 80 de ani, care și-a pierdut viața în urma incendiului produs de explozie. De asemenea, echipajul SMURD a acordat primul ajutor unui bărbat , în vârstă de 50 de ani.

Bărbatul a fost transportat de urgență la spital cu arsuri la nivelul feței. Intervenția pompierilor la timp pentru stingerea focului a limitat extinderea incendiului la casele aflate în apropierea casei distruse de explozie și mistuită de incendiu.

Până în acest moment, cauza exploziei nu este cunoscută, cercetările fiind încă în desfășurare.

Recomandările autorităților

În perioada sezonului rece, numărul de incendii pruduse crește, iar pagubele materiale sunt însemnate. Uneori, flăcările iau vieți omenești. Acest lucru se întâmplă datorită neglijenței din partea oamenilor. În sprijinul cetățenilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență vine cu o serie de reguli și măsuri de prevenire a incendiilor:

  • Nu vor fi utilizate instalaţii electrice defecte, montate direct pe materiale combustibile, cu improvizaţii, cu legături electrice neacoperite de material electroizolant;
  • Nu vor fi utilizate mijloace electrice de încălzire locală improvizate
  • Este interzisă aprinderea focului în sobe prin turnare ori stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile;
  • Nu se vor aşeza în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile
  • Verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată