Ieri, 19 ianuarie, în jurul orei 15:40, pompierii au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la gara CFR din Bonțida.

Reprezentanții din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bonțida au sprijinit intervenția. Conform pompierilor, flăcările au pornit de la coșul de fum.

„O autospecială și o autoscară au fost alertate pentru a interveni că urmare a aprinderii depunerilor de pe hornul pentru evacuarea fumului, care deservea clădirea gării CFR din localitatea Bonțida.

Alerta a fost înregistrată ieri, în jurul orei 15.40, iar stingerea flăcărilor s-a realizat în scurt timp după sosirea pompierilor. Au fost deteriorate, pe lângă funinginea aprinsă în interiorul hornului, și câteva haine dintr-o locuință amenajată în interiorul clădirii gării”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj pentru monitorulcj.ro.

Recomandările autorităților

În perioada sezonului rece, numărul de incendii pruduse crește, iar pagubele materiale sunt însemnate. Uneori, flăcările iau vieți omenești. Acest lucru se întâmplă datorită neglijenței din partea oamenilor. În sprijinul cetățenilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență vine cu o serie de reguli și măsuri de prevenire a incendiilor:

Nu vor fi utilizate instalaţii electrice defecte, montate direct pe materiale combustibile, cu improvizaţii, cu legături electrice neacoperite de material electroizolant;

Nu vor fi utilizate mijloace electrice de încălzire locală improvizate

Este interzisă aprinderea focului în sobe prin turnare ori stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile;

Nu se vor aşeza în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile

Verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată.

Ieri, 19 ianuarie, în jurul orei 15:40, pompierii au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la gara CFR din Bonțida.

O autospecială și o autoscară au fost alertate pentru a interveni că urmare a aprinderii depunerilor de pe hornul pentru evacuarea fumului.  Hornul deservea clădirea gării CFR din localitatea Bonțida.