Miercuri, 10 martie, două autospeciale au intervenit în stingerea unui incendiu produs datorită unui tablou pentru siguranțe. Apelul a venit în jurul orei 7.50. Pompierii sosiți au găsit tabloul situat în incinta unui post de transformare a energiei electrice din curtea Spitalului Municipal Dej.

Echipajele de pompieri au găsit o masă de materiale plastice ce ardea în incinta respectivă. S-a intervenit cu stingătoare cu pulbere în interiorul incintei pentru a stinge incendiul. De asemenea, s-a întrerupt alimentarea cu energie a punctului de transformare.

Pompierii au pregătit linii de furtun de la autospeciale pentru a proteja vecinitățile punctului de transformare.

Nu s-au înregistrat victime

Conform ISU Cluj, nu au fost necesare evacuarea pacienților sau a personalului medical. Alimentarea cu energie electrică a fost parțial întreruptă în zona administrativă și policlinica spitalului. În urma verificărilor, incidentul s-a produs după defecțiunea instalației punctului de transformare.

În România sunt peste 350 de spitale, iar în ultimii ani investițiile în sistemul medical au lipsit cu desăvârșire. Specialiștii în domeniul medical susțin că singura soluție în prevenirea unor astfel de incidente este construirea, de la 0, de spitale noi.

Spitalele din România sunt vechi, iar investițiile lipsesc cu desăvârșire

Din nefericire, guvernanții nu s-au ținut de promisiunile făcute și nu au construit niciun spital de la 0. Multe dintre spitalele regionale ce trebuiau construite nu au reușit să treacă de planul de fezabilite.

Spitalele vechi sunt predispuse la tragedii, iar controalele și inspecțiile la spitale ar trebui făcute în mod constant.

Deputatul Emanuel Ungureanu a precizat că e nevoie urgentă de construirea de spitale noi pentru a putea opri tragedii în viitor.

„Până nu vom şti cine se ocupă de construirea unor spitale noi, nu vom face progres. Tragedii ca la Matei Balş pot fi oriunde. Spitalele vechi ascund în ele tragedii,  a precizat deputatul.

Miercuri, 10 martie, un incendiu s-a produs la Spitalul Municipal Dej. Pompierii au intervenit de urgență și au reușit să lichideze incendiul. Din primele cercetăril, incidentul s-a produs după defecțiunea instalației punctului de transformare.