Cluj-Napoca preia modelul Timișoarei și în weekend-ul 14-16 mai se va organiza un centru de vaccinare anti-COVID-19 non-stop.

Autoritățile au decis să organizeze patru maratoane de vaccinare în cele mai mari orașe din țară. Altfel spus, în perioada 7-9 mai se va organiza în București, iar următoarele trei maratoane vor avea loc în perioada 14-16 mai în Cluj-Napoca, Iași și Tâtgul Mureș.

Luni, 26 aprilie, s-a deschis primul centru de vaccinare drive-thru în Cluj-Napoca. Înainte de deschiderea oficială, zeci de șoferi au stat la coadă pentru imunizare. Oamenii s-au înghesuit de la primele ore ale dimineții și au fost imunizați peste 350 de clujeni.

Cluj-Napoca este printre primele orașe din România unde o bună parte a populației este imunizată. Primarul Emil Boc a susținut că orașul pe care-l conduce va fi printre primele din țară care își va redeschide economia.

Cluj. Va începe maratonul de vaccinare împotriva COVID-19

Premierul Florin Cîțu a anunțat că în weekend-uri se vor organiza centre de vaccinare drive-thru, iar din 6 ma va începe imunizarea populației în cabinetele medicilor de familie.

„Am discutat astăzi cu reprezentanții autorităților locale mai multe soluții care să faciliteze accesul oamenilor la vaccin.

Avem în vedere organizarea, în weekend-uri a centrelor de vaccinare drive through și a maratoanelor pentru vaccinare. De asemenea, va continua vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie. În prezent, peste 3.000 de medici de familie și-au arătat disponibilitatea de a se implica în procesul de vaccinare. Sperăm ca și alții să se alăture acestui efort comun.

Vom merge mai departe în ceea ce privește amenajarea centrelor de vaccinare în incinta operatorilor economici pentru imunizarea angajaților și a familiilor acestora”, a precizat Cîțu.

De amintit că din 4 mai va începe, de asemenea, imunizarea cu noul vaccin Johnson & Johnson. În zonele rurale a început vaccinare cu centrele de vaccinare mobilă.

Din 14 mai, în Cluj-Napoca, va începe maratonul vaccinării pentru normalitate, iar orașul ar urma să fie primul din România ce va scăpa de COVID-19.