Cluj. Cel mai modern spital pentru copii va primi o finanțare de 150 de milioane de euro prin PNRR. Banii vor acoperi toate costurile necesare ridicării Spitalului Pediatric Monobloc.

Conform planului Consiliului Județean Cluj, spitalul va fi construit pe un teren de 16 hectare, aflat în Becaș. Terenul este proprietatea CJ Cluj.

Noul spital va reuni activitatea tuturor secțiilor actualului Spital de Copii. În momentul de față își desfășoară activiatea în 14 clădiri aflate în 9 locații din Cluj-Napoca.

Cluj. Spital de peste 100 de milioane de euro

Noul spital pediatric va avea o capacitate de 600 de paturi și o suprafață de 40.000 de mp, dublu față de actualul Spital Clinic de Urgență pentru Copii.

„Demersurile făcute de către mine la nivelul prim-ministrului și a europarlamentarilor s-au concretizat prin finanțarea Spitalului de copii cu suma de 150 de milioane de euro. Este un proiect uriaș pentru Consiliul Județean și totodată, esențial pentru clujeni.

Mă bucur că putem realiza acest spital de copii, atât de important pentru clujeni!”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, relatează monitorulcj.ro.

Banii obținuți prin PNRR vor acoperi toate cheltuielile privind construirea noului spital pediatric.

Terenul unde se va construi Spitalul Pediatric Monobloc a fost primit de Consiliul Județean din partea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) în cartierul Borhanci.

Încă din 2020, CJ Cluj a semnat contractul privind întocmirea documentațiile topografice și cadastrale pentru terenul pe care va fi construit Spitalul Pediatric Monobloc.

Locația noului spital va fi accesibilă, fiind la la intersecția cu viitoarea Centură Metropolitană, poziționată foarte aproape de tronsoanele rutiere majore ale Clujului.

Începutul lucrărilor este estimat pentru anul viitor, iar finanțarea primită prin PNRR va reuși să acopere întreaga investiție.

Noul spital pediatric va fi cel mai modern din România, cu o capacitate de 600 de paturi. Totodată, el va aduna toate secțiile actuale a Spitalului de Copii din Cluj-Napoca.