La Casa de Pensii Cluj-Napoca, pandemia de COVID-19 nu există. Bolnavii prezenți pe holuri nu respectă nicio regulă de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Oamenii stau îngrămădiți într-un spațiu mic și îngust, iar instituția nu are nici dezinfectant pe masă, informează monitorulcj.ro. Györkös Zsido Oszkar, un clujean ce s-a prezentat la Casa de Pensii pentru a depune dosarul cuiva, a rămas șocat să vadă cum lumea nu respecta normele impuse de către autorități.

„Am venit să aduc dosarul cuiva și când am ajuns acolo am încercat vreo patru intrări până am găsit intrarea corectă, pentru că nu era niciun indicator nicăriei. Într-un final am ajuns la comisie, iar holul era plin de oameni.

Aproximativ 15 persoane erau pe un singur hol iar distanțarea socială era 0 și nu exista niciun tub de dezinfectant. Mai ieșeau câteva asistente să ne ceară documentele și așteptam toți acolo la grămadă”, a declarat pentru monitorulcj.ro, Györkös Zsido Oszkar.

Cluj. Hoți de dezinfectanți la fiecare 15 minute

Clujeanul a precizat că lumea purta mască de protecție, dar nu se respecta limita impusă de distanțare socială. Mariana Salciuan, purtătorul de cuvânt al Casei de Pensii Cluj-Napoca, a precizat că oamenii programați vin mai devreme, în speranța că vor intra mai repede. Din aceste motive nu se poate respecta distanțarea socială.

„La comisia de expertiză, pacienții noștrii sunt programați pe ore, din 15 în 15 minute, dar ei merg din timp.

Accesul pe partea de expertiză la cabinete se face eșalonat, în funcție de cum se finalizează o decizie medicală sau se termină de evaluat un pacient. Pe partea de hol, care aparține și de Policlinica Centrului de Diagnostic și Tratament, nu știu cum se deschid și se închid geamurile acolo”, a declarat Mariana Salciuan.

Cu mască de protecție, lipiți unul de altul, la Casa de Pensii

Totodată, purtătorul de cuvânt a precizat că nu se mai pune dezinfectant deoarece este mereu furat.

„Noi avem dezinfectant, dar având în vedere că sunt lucrări de reparație a liftului, aparatul de dezinfectant a fost scos de cei care lucrează la lift. În holul nostru există dezinfectant, iar cei care intră în cabinetele colegiilor noștri se dezinfectează cu soluții de acolo. Noi punem tubul de dezinfectant și pe holul unde așteaptă lumea, dar în 15 minute dispare”, a mai spus Mariana Salciuan.