Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe și Emil Boc, primarul municipiului Cluj, sunt intrigați de faptul că a fost amânată cu un an creşterea pragului pentru TVA-ul de 5% în cazul imobilelor. Mai exact, acesta ar fi trebuit să se aplice la valoarea de până la 140 000 de euro, nu să rămână la suma de 93 000 de euro.

Cel mai vehement a fost Alin Tișe, cel care este implicat și în afaceri imobiliare la Cluj.

Acesta a scris pe contul de Facebook că organizația din Cluj nu a fost consultată privind posturile de ministru, mai ales că organizația PNL de la Cluj ar fi cea mai puternică din țară.

Nu îmi amintesc să fi discutat în organizația Cluj susținerea vreunei persoane pentru postul de ministru. Or să se fi supus la vot. Supunerea la vot în partid, a nominalizărilor, este o practică democratică, așa cum am fost supuși votului atât eu cât și primarii când am candidat la primării sau consiliul județean. Cineva crede că, prin susținerea unor persoane peste organizația Cluj, va reuși să pună mâna pe filiala Cluj. Ca și cum partidul acesta este doar al lor. Așa știu să facă politică, pentru că așa au făcut toată viața și pentru ca altfel nu pot, fiind impotenți politic. Organizația Cluj, dincolo de faptul că este cea mai performantă din țară, nu va putea fi condusă niciodată de nulități politice!”, este mesajul lui Alin Tișe.

Emil Boc a numit măsurile luate de Guvernul Cîțu practici nesănătoase

Și Emil Boc, prin intermediul Asociației Municipiilor din România a lansat atacuri dure la adresa Guvernului Cîțu, deoarece au fost amânate pensiile speciale ale primarilor și aplicarea TVA-ului de 5% la imobile.

„Constatăm cu dezamăgire că „practicile nesănătoase” ale guvernelor anterioare au fost însușite rapid de Guvernul Cîțu”, declara Emil Boc.

Cum este afectat Clujul de amânarea TVA-ului de 5% la imobile

Amânarea aplicării TVA-ului de 5% la imobilele cu valoarea de până la 140 000 de euro ar putea conduce la o adevărată criză imobiliară în toată țara, iar Clujul este unul dintre orașele cu cele mai multe oferte de vânzare a imobilelor, prin intermediul dezvoltatorilor imobiliari.

Această măsură fiscală pe care Guvernul Cîțu spune că a luat-o pentru relansarea economică a României poate crește prețurile la apartamente.

Cei care au dat deja avans sunt printre cei mai afectați, întrucât plafonul de aplicare a TVA-ului nu a fost crescut și vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunare, în caz contrar, rămân și fără avans și fără casă.