Liberalii din Cluj  vor  să aibă un cuvânt important în nominalizarea pentru diverse funcții din actualul Guvern.

Orban a anunțat că a demarat procedura de revocare a Renatei Weber, din funcția de conducere a Avocatului Poporului. A dat de înțeles că fostul președinte al CCR,  Augustin Zegrean este potrivit pentru această funcție.

O asemenea inițativă au mai avut liberalii în 2019, dar s- a opus PSD, formațiunea care a și susținut-o pentru această funcție.

Liberalii o acuză pe Renate Weber că acționează în interesul PSD, nu al cetășenilor, pe care ar trebui să îi reprezinte în relația cu cetățenii.

Cluj. Liderii PNL îl susțin pe Augustin Zegrean la conducerea Avocatului Poporului

Augustin Zegrean este originar din judetul Cluj Napoca, a fost președintele Curții Constituționale.

Avocat de profesie, cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul juridic, a emis hotărâri și ipoteze privind rolul președintelui în desemnarea premierului.

Este, de asemenea, un fin cunoscător al activității Parlamentului, întrucât a fost, pe rând, senator, apoi deputat.

Cluj. Șansa lui Orban de a face pace cu filialele din Ardeal

După multe presiuni, negocieri aprinse cu reprezentanții UDMR, au reușit să obțină funcția de secretar general adjunct al Guvernului pentru Mircea Abrudean. Disputele interne din PNL au atins cote maxime. Alin Tișe, Emil Boc, Daniel Boda, Florin Roman au fost printre cei mai vehemenți critci ai actualului președinte PNL.

Astfel, au pierdut Prefectura, iar acum au parte de cel mai mare blocaj în negocierile cu liderii maghiari. Pentru ca postul de prefect de la Cluj să revină PNL, UDMR vrea postul de prefect pentru județul Bihor.

Susținerea lui Augustin Zegrean la conducerea Avocatului Poporului este o șansă pentru Orban să facă pace cu filialele din Transilvania.

Toți liderii din Ardeal îl susțin pe Zegrean, iar Orban va profita să recâștige suportul colegilor pentru un nou mandat la șefia PNL.

Instituția Avocatul Poporului este importantă pentru că asigură respectarea drepturilor și obligațiilor cetățenilor în relația cu instituțiile  publice.