Sâmbătă, 3 aprilie, un nou protest este anunțat în Cluj-Napoca împotriva restricțiilor impuse de Guvernul României.

Protestele, care au început de când au intrat în vigoare noile restricții, au scos în stradă mii de oameni. Ei consideră că reprezintă abuzuri și încalcă drepturi fundamentale ale cetățenilor. Primăria a aprobat protestul de sâmbătă.

Organizatorul protestului, Elena Coman, a transmis toate informațiile despre cum se va organiza mitingul.

„În data de 03.04.2021 sunteţi invitați la o adunare publică aprobată, între orele 15.00 şi 17.00, organizată de Cetățeni Civici la Monumentul Memorandiştilor din Cluj-Napoca,  pentru a trage un semnal de alarmă asupra restricțiilor impuse ilegal. Care încalcă mai multe legi ale statului, inclusiv Constituţia României”, se arată în mesajul transmis de Coman, informează monitorulcj.ro.

Protest aprobat de primăria din Cluj-Napoca

Totodată, organizatorul protestului a precizat că nu există un studiu care să arată impactul asupra sănătății noile restricții impuse.

,,Nu s-a prezentat un studiu de impact asupra sănătății din care să rezulte că într-adevăr aceste măsuri luate au fundament ştiinţific și au fost adoptate în detrimentul economiei naționale și a cetățenilor români.

Toate restricțiile trebuie anulate de urgență pentru că nu au cadrul legal, iar tot ce au făcut autoritățile au fost abuzuri. Vom protesta până vor fi date jos. Noile restricții nu sunt valide și încalcă Constituția țării”, transmite organizatoarea protestului, Elena Coman.

Manifestarea celor nemulțumiți de măsurile luate de Guvern care va avea loc în acest weekend a primit aprobare din partea autorităților locale.

Protestele continuă în toată țara

Protestul se va desfășura în intervalul orar 15.00-17.00, în imediata apropiere a Monumentului Memorandiștilor. Se estimează că vor participa maxim 100 de persoane.

La sfârșitul lunii martie, Elena Coman, inginer, și-a asumat organizarea protestului care s-a desfășurat pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca. Și acel protest a primit aprobare din partea Primăriei municipiului, organizatoarea susținând că se dezice de AUR, protestul anti-restricții fiind unul „apolitic”, după cum susținea  Elena Coman.