Primăria Cluj-Napoca a uitat cu desăvârșire de Cartierul Iris, care a ajuns într-o formă dezastruasă. În ciuda noilor construcții de blocuri, calitatea vieții este foarte scăzută, iar spațiile verzi lipsesc cu desăvârșire.

Adrian Cristian, consilier USR-PLUS, a reușit să vorbească cu mai mulți clujeni ce trăiesc în cartierul uitat de municipalitate. Consilierul a postat pe pagina sa de Facebook ce a descoperit în acea zonă și ce ar trebui făcut pentru îmbunătățirea traiului.

Consilierul a precizat că, în ciuda apariției de noi blocuri, spațiile verzi lipsesc, iar cele deja existente se află într-o stare de degradare.

„Azi am mers iar cu colegii mei prin cartierul Iris și am văzut un cartier al contrastelor, mizerie și dezvoltare galopantă la un loc. Cred că, dintre cartierele vechi, acesta s-a dezvoltat cel mai mult în ultimii ani. Au apărut foarte multe blocuri înalte însă niciun spațiu verde nou (iar cele existente natural de pe malurile Someșului sau ale văii Chintăului sunt neamenajate și mizere)”, a scris Adrian Cristian pe Facebook.

Cartierul Iris, ghetoul Clujului

Un clujean ce trăiește în acea zonă i-a atras atenția consilerului local privind pericolele din cartier. El a mai precizat că unele zone din cartier sunt ca și un ,,ghetou”:

„Problemele uzuale din cartierele mărginașe se regăsesc și aici și dacă nu mai miră pe nimeni lipsa parcărilor și a trotuarelor am fost surprinsă de cât de multă mizerie am găsit pe străzi sau pe malurile apelor.

Asmatică fiind mi-a fost greu să respir datorită prafului. De asemenea, sunt anumite zone de tip ghetou, iar în parcul Iris un părinte ne-a rugat insistent să punem camere video în parc pentru a nu le mai fi bătuți și amenințați copiii”, a adăugat consilierul local în postare.

Ce poate face primăria pentru Cartierul Iris?

Adrian Cristian a încercat să vină cu soluții pentru oamenii care trăiesc în acest cartier uitat de municipalitate. El a precizat că, în primul rând, trebuie făcut un parteneriat cu Apele române.

„Se poate mai bine! Cu puțini bani, cu parteneriat cu Apele romane s-ar putea crea ușor zone de agrement în acest cartier. Șantierele din zonă trebuie verificate și amendate dacă nu respectă regulile de curațenie”, a precizat consilierul USR-PLUS.

Totodată, o firmă de salubrizare ar rezolva și problema mizeriei cu care se confruntă cartierul.

„Audit servicii de salubritate. La cum arătau marea majoritate a strazilor as verifica daca operatorul de salubritate a spălat în ultima lună străzile… Și aș face un audit regulat al activității acestora în zonă”, a mai susținut Adriana Cristian, pe pagina de Facebook.