Cluj. Sute de sesizări au fost trimise municipalității cu privire la depozitarea ilegală a gunoaielor pe malurile râului Someș, iar măsurile se lasă așteptate. Clujenii au așteptări din partea autorităților privind curățarea râului și evitarea, pe viitor, a depozitării ilegale a deșeurilor.

Reprezentanții comunității ,,Someșul nostru” au precizat că au de gând să implice comunitatea Dallas în Clujul metropolitan.

De asemenea, se cere curățarea de urgență a malurilor Someșului și încercarea de a rezolvat odată pentru totdeauna problema.

Cluj. Malurile Someșului sunt pline

„Totodată, am propus implicarea comunității ghetoizate din Florești pentru ca oamenii să trăiască în condiții decente. Atenție, dorința de a avea spații publice, piste de biciclete și mobilier urban într-o localitate fără spații verzi nu trebuie să ne facă să uităm că acești copii din video au dreptul să locuiască în condiții mai bune, fără segregare, integrați în Clujul metropolitan.

Și ei vor piste, s-ar distra ca noi. Dar într-o piramidă a nevoilor, a avea acces la o locuință, la apă, la canalizare, la servicii de salubritate trebuie să fie prioritar în raport cu spațiile verzi. Așa cum o parte din Pata Rât se desființează, sperăm noi, treptat, prin plecarea deocamdată a câteva zeci de familii care au început să trăiască în condiții mai bune, la fel ar trebui și aici”, transmite comunitatea Someșul nostru, conform monitorulcj.ro.

În sesizările trimise Primăriei, clujenii cer ca malurile Someșului să fie îmbunătățite, după care amenajate. Totodată, ele trebuie curățate înaintea începerii proiectelor de amenajare.

Ajutor pentru comunitatea din Dallas

De asemenea, în comunicatul transmis de către cei de la ,,Someșul nostru”, se cere desființarea ghetoului Dallas și integrarea locuitorilor în Clujul metropolitan.

(…)Clujul metropolitan are resurse financiare de incluziune a acestei comunități.  Singurul lucru care împiedică asta nu e, cum zic unii, lipsa dorinței de integrare a oamenilor care locuiesc în ghetou. Ci lipsa de alternative oferită în mod real de majoritari. Plus rasismul instituțional existent în societatea RO de secole, care a menținut în sclavie o etnie ca nicăieri altundeva în Europa”, susține comunitatea Someșul nostru.