Părinții susțin că medicul din Cluj a deformat brațul minorului, după ce a pus greșit un ghips. Deși ar fi văzut la radiografie anomalia, medicul nu a făcut nimic să repare eroarea medicală, ba chiar s-a închis pasiv în birou.

„În momentul în care am văzut după 3 săptămâni de ghips că oasele nu sunt aliniate, am cerut documentele medicale din spital și am observat că radiografia de la externare oasele nu erau aliniate”, a spus la Antena3, Paula Niculescu, mama fetiței afectată.

Totul s-a întâmplat la începutul lunii ianuarie ac. De atunci, părinții copilului sunt într-o permanentă vizită medicală. Au consultat mai mulți medici care le-au recomandat operație și recuperare intensă pentru micuță.

Medicul se apără și spune că este firesc ca sudura oaselor să fie mai dificilă, deoarece copiii sunt în permanentă mișcare.

Cluj. Medicul acuzat că a deformat brațul unui copil, condamnat pentru mită

După aceste dezvăluiri ale postului Antena3, au ieșit la suprafață alte detalii uluitoare despre activitatea medicului Ioan Dobrescu. A fost acuzat de 14 famiii ale unor copii că le-a cerut bani, pentru a beneficia de servicii medicale gratuite, decontate de stat.

Pentru aceste fapte a fost condamnat definitiv, la trei ani de închiosare cu suspendare în 2016. Cu toate acestea, în prezent are dreptul de a practica profesia de medic ortoped.

Nu am putut să nu îmi amintesc prin ce am trecut și noi. În 2015 băiatul meu, atunci de 15 ani, a trebuit operat de urgență de apendicită. Nu mi-a venit să cred că era vorba de același medic.

„Am fost șocată când mi s-a spus că trebuie să aduc bani de acasă, chiar dacă eram asigurați și ar fi trebuit să beneficiem de servicii medicale gratuite. Dar mai șocată am fost de modul în care s-a pus problema”, relatează una dintre mamele care a reclamat mita la vremea respectivă. Sumele pe care le cerea medicul Dobrescu variau între 500-700 de lei.

Anchetă internă la Spitalul din Cluj

Conducerea Spitalului din Cluj a demarat o anchetă internă în acest caz, potrivit unui anunț oficial.

Aceasta nu poate înlătura efectele unui posibil malpraxis. Dacă îl vor considera vinovat în cazul fetiței de trei ani, superiorii pot sesiza procurorii, distinct de sancțiunea disciplinară.

sursă foto: Clujust