Reprezentanții Spitalului de Copii din Cluj-Napoca îi i-au apărarea medicului ce a fost acuzat că a pus strâmb mâna unei fetițe.

Potrivit Libertatea, medicul Ioan Dobrescu a fost condamnat pentru luare de mită în mai multe cazuri.

Conform comunicatului Spitalului de Copii din Cluj, medicul ce a pus strâmb mâna unei fetițe de 2 ani și 11 luni nu a fost sancționat pentru activitatea sa medicală. Medicul este cercetat pentru luare de mită, iar în ultimul caz a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Spitalul ține partea medicului acuzat de malpraxis

Cu doar o săptămână, medicul Ioan Dobrescu a avut o intervenție, în urma căreia fetița a rămas cu cu o angulație accentuate a oaselor. Părinții fetei s-au arătat revoltați și l-au acuzat pe medic pentru neglijență. După acest caz ce a ajuns în atenția publicului, conducerea spitalului a decis să transmită un răspuns oficial.

Spitalul neagă toate acuzațiile și susțin că intervenția a fost de succes, iar ,,radiografia de control a evidențiat o reducere foarte bună a fracturii”. Totodată, reprezentanții spitalului mai susțin că decizia terapeutică ,,a fost una concordantă cu literatura medicală de specialitate”.

Ei acuză că părinții au venit cu o radiografie ,,făcută incorect” de la Spitalul din Târgul Mureș. Mama fetiței îl acuză pe medicul Dobrescu că nu a dorit să vorbească despre intervenția la care a fost supusă fiica ei și a decis să se închidă în birou.

Medicul de la Spitalul de Copii din Cluj a primit nenumărate plângeri din partea mai multor părinți. El a fost acuzat de luare de mită și are două dosare penale. În primul s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei, iar în al doilea dosar el a fot condamant la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Ioan Dobrescu a intrat în atenția publică, după ce doi părinți l-au denunțat pe medic după ce a pus strâmb mâna fiicei lor, în vârstă de doar 2 ani și 11 luni.