Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri dimineaţa, 20 ianuarie,  o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt puternic pentru zona montană a judeţului Cluj.

Astfel, până la ora 9:00, în zona de munte a judeţului Cluj, la peste 1.800 de metri altitudine, se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de 90-100 km/h.  Ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va fi scăzută.

Administrația Națională de Meteorologie precizează că avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore.

Vremea în ultima parte a lunii ianuarie în Transilvania

Meteorologii anunță că gerul se menține pentru următoarele zile, iar weekend-ul vine cu temperaturi puțin mai ridicate.

În Transilvania, vremea e deosebită de rece, local geroasă. În cursul nopților și al dimineților s-au înregistrat valori medii ale temperaturilor minime de -18…-14 grade.

În jurul datei de 24 ianuarie vremea se va încălzi, media minimelor va fi de 0…1 grad. Maximele diurne vor fi de -6…-4 grade în primele zile, apoi vor crește spre 7…9 grade în intervalul 21 – 23 ianuarie

În intervalul 25 – 31 ianuarie va avea loc o răcire ușoară iar media temperaturilor maxime se va încadra între 2 și 4 grade. După data de 22 ianuarie vor fi precipitații mai importante cantitativ pe arii extinse.

La munte

Valorile termice vor crește semnificativ până în data de 23 ianuarie. Media maximelor va crește de la -12…-10 grade, la 3…4 grade, iar a minimelor, de la -18…-16 grade, la -2…-1 grad.

După data de 24 ianuarie, temperatura aerului va marca o scădere treptată ,  iar temperaturile vor ajunge la valori maxime de -4…-1 grad și ale minimelor, de -8…-6 grade. Vor mai fi ninsori slabe, pe arii restrânse, dar probabilitatea pentru precipitații mai importante cantitativ și pe arii mai extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.

Cel mai frig va fi în depresiuni montane și în estul Transilvaniei, unde temperaturile ajung la să scadă până la -20 de grade. În partea de vest a țării și la munte  maximele vor atinge la – 9 grade în depresiuni.