Cluj. Sâmbătă, 12 iunie, clujenii au avut ocazia să participe la cea de-a XVII-a ediție a Festivalului European ,,Noaptea Muzeelor”.

Altfel spus, participanții au avut intrare gratuită la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, precum și Muzeul Memorial „Octavian Goga” Ciucea.

Președintele Consiliului Județean Alin Tișe a precizat că, în ciuda restricțiilor impuse de pandemie, numărul clujenilor care au vizitat muzeele a fost peste așteptările sale.

„Dorul de evenimente culturale și de interacțiune cu frumosul i-a condus pe clujeni, în acest weekend, către muzee, marcând încă o ediție extrem de reușită a acestei manifestări de rang european.

Dat fiind contextul epidemiologic, numărul vizitatorilor a fost unul neașteptat de mare” a precizat Alin Tișe, informează monitorujcj.ro.

Cluj. Noaptea Muzeelor a strâns mii de vizitatori

Muzeul de Artă Cluj-Napoca a fost deschis în intervalul 19:00-23:00, iar vizitatorii au avut ocazia să viziteze Galeria Națională, dar și trei expoziții temporare – expoziția „World Press Photo” 2021, Expoziția „Memoria tăinuită a locului” și expoziția personală „Adam Keleti.Zbor interior”. Aproape trei mii de persoane au călcat pragul muzeului.

De asemenea, Palatul Reduta al Muzeului Etnografic al Transilvaniei a fost vizitat de 1.040 de persoane și au putut admira expoziția ,,Cultura populară din Transilvania – sec. XVIII-XX” și expoziția temporară „BITTER THINGS – Narratives and Memories of Transnational Families” („LUCRURI CARE DOR – Poveşti şi Amintiri ale unor Familii Transnaţionale”). Programul de vizitare a fost între ora 15:00-23:00.

Nici Muzeul Memorial „Octavian Goga” Ciucea nu a fost uitat de vizitatori. La cea de-a XVII-a ediție a Nopții Muzeelor au călcat pragul 526 de iubitori de cultură și artă, iar programul a fost de la ora 12:00-22:30.

Cei prezenți s-au bucurat de un tur al muzeului și au putut admira mai multe exponate din cele patru expoziții temporare.

Sâmbătă, 12 iunie, a avut loc cea de-a XVII-a ediție a Festivalului European ,,Noaptea Muzeelor”, la care au participat mii de vizitatori.