După demiterea fostului director, ce a adus discuții aprinse între primarului Clujului și Vlad Voiculescu, Ministerul Sănătății a anunțat organizarea unui concurs pentru funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca.

După ce, în luna ianuarie, Vlad Voiculescu l-a demis pe fostul director, Petru Șușcă, Ministerul Sănătății a anunțat joi, 1 aprilie, organizarea unui concurs de ocupare a funcției de manager pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Încă de la începutul anului, deputatul USR Emanuel Ungureanu a susținut că primarul a fost deranjat de decizia lui Vlad Voiculescu. Totodată, fostul director, Petru Șușcă era susținut de un număr mare de politicieni din oraș, în special de edilul Emil Boc.

Într-o postare de-a lui Emanuel Ungureanu, la jumătatea lunii ianuarie, demnitarul a precizat că fostul director este protejat de către Boc și oamenii lui.

Schimbarea directorului, mișcare politică?

”E război! De ce este atât de supărat domnul Emil Boc pe ministrul Vlad Voiculescu? 4 zile consecutiv l-a atacat primarul Clujului pe domnul Voiculescu. Motivul real. După 7 ani de abuzuri groase. 3 rapoarte ale Corpului de Control al Ministerului Sănătății, Petrică Șușca a fost schimbat din fruntea Spitalului Județean Cluj.

Șușca este protejat de Boc și de locotenenții lui: Stamatian, Buda, Rus și mai nou, deputatul Moisin”, a scris Ungureanu pe Facebook la mijlocul lunii ianuarie.

Cluj. Care sunt etapele pentru organizarea concursului?

Ministerul Sănătății a anunțat etapele pentru concursul pentru funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Altfel spus, concursul se va desfășura în două etape.

Prima etapă constă în verificarea tuturor candidaților dacă corespund condițiilor stabilite în anunțul concursului. Etapa eliminatoarea se va desfășura la începutul lunii mai, mai exact în data de 05.05.2021, ora 10.00. În etapa a doua va avea loc susținerea publică și evaluarea proiectului de management. Suținerea publică a proiectului va avea loc pe data de 13.05.2021, de la ora 10.00.