Ministrul Sănătății spune că nu este justificat refuzul medicilor de a se vaccina, mai ales în comunele cu acces dificil la sistemul de sănătate.

„Am discutat cu domnul primar Emil Boc despre accelerarea campaniei de vaccinare şi despre rezultatele deosebite pe care le-a obţinut în Cluj-Napoca, unde au atins peste 40% din populaţie vaccinată. (…) Sper ca în Cluj-Napoca să depăşim, cât mai curând, 50% din persoane vaccinate.   Vă îndemn pe toţi să veniţi la vaccinare”, a declarat Ioana Mihăilă, cu ocazia deschiderii maratonului de vaccinare de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, relatează Agerpres.

Cluj.  Ministrul Sănătății la maratonul vaccinării. Cum te poți vaccina

Rata de vaccinare din Cluj se apropie de 50%, iar în acest weekend, persoanele interesate se pot vaccina anti-COVID non-stop, fără programare la sediul BT Arena. Au fost amenajate 20 de centre de vaccinare. Serul administrat este de la Pfizer . Cei care vor să se vaccineze trebuie să se prezinte doar cu buletinul. Maratonul de vaccinare se va încheia luni, 17 mai, ora 08.00

“Maratonul vaccinării anti-COVID-19, care se va desfăşura la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca şi la care vor participa aproximativ 600 de voluntari – medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi ai UMF “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, va începe vineri, 14 mai, la ora 16,00. Se va încheia luni, 17 mai, la ora 8,00. Timp de trei zile şi trei nopţi, atât clujenii, cât şi cei din alte localităţi. Se vor putea vaccina cu serul Pfizer-BioNTech, fără programare, în cadrul Maratonului Vaccinării – Împreună pentru Cluj!

De asemenea, se vor putea vaccina şi cetăţenii Uniunii Europene, ai Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene, precum şi cetăţenii străini cu şedere legală pe teritoriul României”, informează UMF Cluj.

România se menține în scenariul verde. Mai exact, numărul cazurilor de Covid a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori. Acest lucru a permis renunțarea la masca de protecție în spații deschise neaglomerate. Anunțul a fost făcut, joi, de președintele Iohannis.