Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Adela Golea, a demisionat

Demisia conf. dr. Adela Golea vine într-un context mai larg, dar nu poate trece deloc neobservată. Misterul este cu atât mai mare cu cât această decizie nu a fost anunțată de nimic, iar spitalul ar fi avut nevoie acum mai mult decât oricând de stabilitate.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a spitalului clujean printr-o postare realizată în jurul orelor 12.00 ale zilei de joi, 07.01.2021. Postarea detaliază însă doar încheierea mandatului ec. dr. Petru Șușca și menționează doar succint decizia fostei directoare.

”Mandatul domnului Ec. Dr. Petru Șușca, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, a încetat la data de 07.01.2021. De asemenea, Conf. Dr. Adela Golea a demisionat din funcția de director medical. Vă invităm să urmăriți evoluția comparativă a spitalului într-un raport aferent perioadei 2013-2019: https://scjucluj.ro/…/00.%20Analiza_Spitalul%20Clinic.

„În acești șapte ani, cât a fost mandatul meu de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, au fost plini de provocări și, în același timp, realizări. Am învățat că orice obstacol poate fi depășit, dacă ai o echipă dedicată și competentă alături. De aceea, la încheierea acestui mandat, le sunt recunoscător colegelor mele din Comitetul Director, precum și întregii echipe SCJU, pentru sprijinul din acești ani. Vă mulțumesc tuturor! Doresc noii echipe manageriale succes și multe realizări!”, a declarat Ec. Dr. Petru Șușca. Conducerea interimară a spitalului va fi asigurată de Prof. Dr. Claudia Gherman”, prezintă postarea Facebook a spitalului.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca are totuși  conducere interimară

Astfel conducerea interimară a spitalului este asigurată de prf. dr. Claudia Gherman.

Adela Golea este doctor clujean și profesor conferențiar la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj. Un comentariu al postării elogiază activitatea celor doi demisionari:”Da. Niște oameni care au dovedit că și în Romania se poate și, dacă vrem o țară ca afară, totul începe de la noi”.

La Cluj-Napoca deși rata de infectare cu COVID-19 a scăzut în ultima perioadă, totuși numărul cazurilor noi nu permite o relaxare, iar campania de vaccinare începută în județ trebuie continuată corespunzător.