Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a trecut în revistă principalele obiective fixate pentru 2021, împărțite în patru categorii:

– campania de vaccinare

– obiective pentru anul 2021

– obiective începute în anul 2021 continuate și în anul următor

– pregătirea proiectelor administrative

Potrivit edilului-șef, printre principalele priorități ale administrației locale se numără menținerea sub control a pandemiei de COVID-19, respectiv revenirea treptată la normalitate, în toate domeniile. Aleșii locali se angajează să sprijine investițiile și locurile de muncă, promițând solidaritate și incluziune socială.

Emil Boc dă asigurări că administrația locală va apela la fonduri europene, pentru proiecte de infrastructură și pentru susținerea sistemului medical, pentru investițiile în educație, transportul public sau continuarea programelor sociale derulate de Primărie. Viitorul buget local al orașului se va gestiona pe principiul „nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat”.

Primăria va face totul pentru a consolida avantajele competitive ale Clujului – centru universitar, inovare, sector IT, industrii creative, calitatea vieții, servicii medicale și bancare, dar și alte servicii suport. De asemenea, o altă prioritate este continuarea și prioritizarea politicilor publice legate de dimensiunea verde, nepoluantă a orașului. La fel de important pentru administrația locală sunt  și digitalizarea orașului, educația, sănătatea, inovarea și incluziunea socială. Totodată, Emil Boc vorbește despre creșterea calității tuturor serviciilor publice oferite cetățenilor municipiului Cluj-Napoca:

„M-am bucurat să văd o analiză externă care plasa Clujul în materie de calitate a vieții într-o foarte onorantă poziție mondială, care arată că munca noastră a tuturor, a clujenilor și a administrației, își arată roadele, Clujul fiind într-o postură de a fi pe același picior și chiar mai în față decât Londra sau alte orașe europene, ori chiar în comparație cu New York la multe capitole. Este un indiciu că lucrurile merg și pot merge bine în orașul nostru.”

Emil Boc a mai adăugat, reiterând importanța absorbției de fonduri europene:

„2021 va fi anul cartierelor, tot ce ține de modernizare de la școli, creșe, grădinițe, alei, trotuare, parcuri, loc de joacă, puncte gospodărești – toate acestea vor fi modernizate, începând cu Iris și Bulgaria. Acolo am început anul acesta modernizarea, acolo veți vedea primele rezultate concrete.”

Administrația locală propune  o viziune și o dezvoltare metropolitană integrată în domeniile fundamentale ce vizează calitatea vieții, printre care transportul, educația, sănătatea, locurile de muncă, mediul etc. În acest sens, aceasta cooperează cu primarii localităților învecinate:

 „Nu ne rezumăm doar la Cluj-Napoca, gândim în termen metropolitan dezvoltarea noastră, și cu Florești, Gilău, Apahida, Chinteni, Ciurila, Feleacu și celelalte comunități de lângă noi”, a explicat primarul.