Cluj-Napoca se apropie la o rată de infectare de 0,00 cazuri la mia de locuitori, iar în celelalte localități se înregistrează o scădere continuă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Scăderile enorme ale ratei incidenței este datorată numărului mare de persoane ce optează să se vaccineze.

În momentul de față, municipiul Cluj-Napoca înregistrează o rată de de incidență este de 0.15 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori.

Cluj-Napoca, primul oraș ce scapă de COVID-19

În județul Cluj există doar o singură localitate ce se află în scenariul roșu, rata de incidență fiind de 3,36 cazuri la 1.000 de locuitori. Este vorba despre comuna Geaca.

La nivelul întregului județ există doar patru localități unde rata de incidență este de peste 1 la mia de locuitori, informează DSP Cluj.

– localitatea Cătina 1.17
– localitatea Ciucea 1.32
– localitatea Mica 1.38
– localitatea Recea Cristur 1.45

Județul Cluj are o incidență a cazurilor de COVID-19 de 0,19 la mia de locuitori, iar cazurile de COVID-19 sunt într-o continuă scădere.

80% din populație trebuie vaccinată împotriva COVID-19

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, a precizat că numărul de persoane vaccinate împotriva COVID-19 trebuie să crească considerabil pentru a evita un val patru care să elimine noile relaxări.

„Dacă tulpina de virus este mai infecțioasă, este nevoie de un procent mai mare de persoane vaccinate pentru a atinge imunitatea de grup (fără restricții suplimentare). Tulpina Delta (India) este cu până la 50% mai infecțioasă = vom avea nevoie de un procent de peste 80% de persoane vaccinate pentru a ne putea relua viața normală.

Trebuie accelerat ritmul de vaccinare -în caz contrar vom vedea la toamnă o creștere a numărului de cazuri (în principal dintre persoanele nevaccinate)”, a explicat expertul pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că Cluj-Napoca se apropie la o rată de infectare de 0,00 cazuri la mia de locuitori, iar în celelalte localități se înregistrează o scădere continuă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus.