Noul jucător ce va juca la  Universitatea Cluj este atacantul nigerian Derick Ogbu (Chuka). Fotbalistul a fost golgheter la doar 19 ani și a  marcat în  campionatul Omanului 12 goluri. Nigerianul a jucat pentru Al Salam FC.

Derick Ogbu a mai jucat și în Qatar la Umm Salal, dar experiența sa a fost de scurtă durată. În vara anului 2011 a fost transferat la echipa belgiană Oud-Heverlee Leuven din prima ligă belgiană în vremea respectivă.

În perioada cât a jucat pentru echipa din prima ligă belgiană, Derick Ogbu a reușit să marcheze de 18 ori în 61 de meciuri. De asemenea, a reușit să ofere 5 pase de gol pentru echipa sa. Nigerianul a debutat cu gol în Jupiler Pro League.

Jucător la CFR Cluj

Atacatul a ajuns la CFR Cluj la începutul sezonului 2013-2014. În acea perioadă a reușit să marcheze de șase ori în 27 de meciuri. După nici un an, jucătorul s-a transferat în China, la Liaoning FC. A jucat două sezoane la echipa chineză unde a debutat cu gol în Super Liga Chinezească.

A jucat în 43 de meciuri și a marcat 16 goluri. Derick Ogbu a mai jucat pentru o scurtă perioadă și în Japonia la Venforet Kofu, dar a revenit pe continentul european, la Debrecen.

Jucătorul a mai jucat și în Georgia, iar de la începutul stagiunii 2019-2020, Derick a ajuns în Egipt la El Ittihad.

Ultimul gol a fost în 2016

Noul atacant de la ,,U” Cluj a marcat ultima dată pe 16 aprilie 2016, pentru Venforet Kofu, din Liga a 2-a din Japonia.

Conform transfermarket.com, jucătorul de la Universitatea Cluj valorează 200 de mii de euro.

„FC Universitatea Cluj se întăreşte în compartimentul ofensiv odată cu transferul lui Derick Ogbu, un vârf de atac cu vastă experienţă.

Bun venit, Derick. Îţi dorim cât mai multe realizări şi goluri în tricoul lui U”, se arată pe site-ul formaţiei din Liga a II-a.