Astfel, pacienții non-COVID din Cluj nu vor mai fi transferați la alte unități medicale.  Vor fi tratați în sistem mixt. Mai exact, spitalele vor funcționa la fel ca înainte de creșterea alarmantă a cazurilor de coronavirus.

Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” își va readuce în incinta unității medicii secției de Chirurgie Toracică.

Spitalul de Recuperare va reveni la activitatea specifică, urmând să rămână o structură redusă dedicată pacienților infectați cu coronavirus. Va continua să funcționeze programul de recuperare medicală a persoanelor care au rămas cu diverse probleme de sănătate în urma infecției cu COVID-19.

Spitalul de Boli Infecțioaseva continua în următoarele două săptămâni să trateze doar cazurile de COVID-19. Ulterior,  va fi  analizată posibilitatea reorganizării structurii astfel încât să trateze și pacienții non COVID-19.

Cluj. Fiecare spital va gestiona cazurile de COVID

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a explicat că fiecare spital își va gestiona cazurile de infecție cu virusul ucigas. Pacienții nu vor mai fi transferați  decât în cazuri excepționale.

Fiecare spital va gestiona propriile cazuri de persoane infectate cu coronavirus, fără a se mai efectua transferul pacienților între instituțiile spitalicești de profil, cu excepția situațiilor medicale care impun acest lucru”, a menționat Tișe.

Cât de mare va fi riscul?

La acest moment, rata de infectare cu coronavirus este scăzută, însă, oamenii se tem că există riscul infectării în spital. Pe rețelele de socializare, deja sunt lansate diverse ipoteze cu privire la faptul că infectarea va fi inevitabilă. În județul Cluj, rata de infectare  a ajuns la 0, 76%, însă, medicii atrag atenția că pot exploda din nou cazurile.

Într-o adresă remisă EvZ.ro de Transilvania, Ministerul Sănătății nu a știut să ne răspundă câți pacienți s-au infectat cu COVID în spitale. În toată țara au circulat informații cu privire la faptul că, unii oameni s-au internat fără COVID și s-au externat infectați.