Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că, sâmbătă, 6 februarie 2021, în jurul orei 16.00, o fată de 15 ani a dispărut. Numele ei e Crișana Violeta Antonia și e domiciliată în localitatea Dretea din comuna Mănăstireni, județul Cluj. Tânăra a plecat voluntară de acasă și nu s-a mai întors.

Minora dispărută  din Dretea are o înălțime de aproximativ 1.55 m și o greutate de 50 de kg.  Fata are părul brunet, lung până în zona taliei și ochii căprui.

La momentul plecării de acasă, minora era îmbrăcată cu o geaca de piele de culoare neagră. Fata purta pantaloni tip jeans de culoarea albastră, având o ruptură în zona genunchiului drept și pantofi sport de culoare neagră cu talpă albă

Polițiștii îi roagă pe cei care pot furniza orice informație despre fată să sune la numărul unic de urgență 112. De asemenea, se pot adresa celei mai apropiate unități de poliție.

Câți copii dispar, anual, în România

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General de Poliție, în 2019, în țara noastră au fost în urmărire 5.078 de minori dispăruți.

În peste 95% din cazuri este vorba de plecări voluntare. Cele mai multe dispariții fiind înregistrate în rândul adolescenților.

Potrivit datelor furnizate de Federaţia Europeană pentru Copilul Dispărut şi Exploatat Sexual (Missing Children Europe), centralizate la nivel european, situaţiile în care ajung copiii dispăruţi sunt:

  • Dormitul pe stradă, cerșitul și prostituarea, pe care copiii fugari le au la îndemână pentru supraviețuire;
  • 58% sunt victime ale unei forme de abuz sau exploatare;
  • 17% din cazurile de copii dispăruţi în Europa au caracter transfrontalier

Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că, sâmbătă, 6 februarie 2021, în jurul orei 16.00, o fată de 15 ani a dispărut. Numele ei e Crișana Violeta Antonia și e domiciliată în localitatea Dretea din comuna Mănăstireni, județul Cluj. Ea a plecat voluntară de acasă și nu s-a mai întors.