Sâmbătă, 20 martie, sunt anunțate proteste de amploare. Inițiatorul este chiar fostul deputat de ClujAdrian Dohotaru, în prezent, director executiv al Asociației Sustenabil.

Punctul de plecare va fi Muzeul Satului, apoi vor fi pichetate toate instituțiile: Primăria, Consiliulul Județean, Prefectura, Ocololul Silvic.

Fostul parlamentar pune sub semnul întrebării legalitatea modificărilor din Pădurea Hoia. La fel ca mulți ani clujeni, a fost contrariat de imaginile cu potecile asfaltate din pădure.

Drumul pietruit e de la Muzeul Satului până deasupra străzii Uliului și ulterior drumul de pământ e lărgit până în Florești pentru utilajele de șantier și pentru trafic auto care distrug un plămân verde al Clujului, la nivel metropolitan. Vezi harta pentru detalii.

Dacă nu era scandal public, șeful Ocolului Silvic se încăpățâna să ne spună că drumul spre șantier e în regulă. Asta fără să ne spună de unde știe atâtea detalii despre șantier pentru că datele despre cele 5 blocuri de 10 niveluri deasupra Donath Park nu sunt publice.

Ce e public în mod clar e că drumul este pe teritoriul Cluj-Napoca. Totuși, primarul Emil Boc zice că s-ar putea să țină de comuna Baciu. De ce ne induce în eroare și își declină responsabilitatea? Pentru ca Clujul să rămână un haos imobiliar, un oraș pentru profit, nu pentru locuit?” , a scris fostul parlamentar pe contul personal de Facebook.

Cluj. Oamenii vor ca Pădurea Hoia să rămână neasfaltată. Autoritățile asigură că totul e legal

În replică, autoritățile spun că totul este legal, în favoarea cetățenilor.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, spune că urmează să fie amenajate pajiștea cu scenă în aer liber, promenada Muzeului Etnografic, Bike – Park Hoia, locuri de joacă pentru copii. De asemenea, în proiect sunt o pârtie de săniuș, trasee pentru biciclete și alei pietonale, un circuit de gimnastică în aer liber cu sistem de iluminat nocturn. Investiția se ridică la 12 milioane de euro.

Au fost plantați peste 1000 de arbori pentru a se compensa modificările din pădure.