După ce cazul a ajuns în presă, Departamentul pentru Situații de Urgență a cerut cercetarea disciplinară.

Părinții unui copil au apelat la Ambulanța Cluj,  după ce fețița lor prezenta semnele unei infecții puternice, iar medicul de familie nu era disponibil la acel moment.

Oamenii au fost șocați de modul de adresare. A fost ironică, agresivă verbal, dând dovadă de un comportament total neprofesionist, sunt primele concluzii trase de Raed Arafat, ședul DSU.

„Este inacceptabil. Modul de adresare, de a vorbi cu oamenii care solicită ajutor nu poate să fie în acest hal. Deci, în primul rând, tu ca personal medical chiar dacă consideri că nu e urgență reală, pentru părinții respectivi faptul că văd că copilul lor are sânge în urină este ceva care îi sperie. Probabil că este o infecție urinară. Dar, totuși, pentru acești părinți este un lucru care atrage atenția și părinții vor un răspuns”, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

Cluj. Operatoarea de la SAJ, care a refuzat să trimită medicii la un copil, a demisionat

Cazul s-a înregistrat la sfârșitul anului trecut, însă, a fost făcut public recent.

Părinții copilului au fost nevoiți să sune de trei ori pentru a veni o ambulanță în cazul lor.

Tatăl copilului a cerut reprezentanților STS înregistrarea telefonică, pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete.

 „ Că când… Aha… Și acum ambulanța ce poate să va făcă doamnă? Mergeți la medicul de familie! Asta nu e o urgență medicală.

Aha…O puteți duce dumnevastră doamnă. Eu am avut grijă de copiii mei, dumneavostră să aveti grijă de ai dumneavostră! „ sunt doar câteva dintre replicile operatoarei de la Ambulanța Cluj.

Totodată, oficialii DSU spun că ar trebui luate în calcul cursuri de formare profesională, de comunicare și de urgentă medicală.

Oamenii spun că acesta nu ar fi un caz singular, iar STS ar trebui să pună la dispoziție înregistrări similare din toată țara.