PNL Cluj a dat de înțeles clar că nu l-a iertat pe Orban, după negocierile politice în favoarea UDMR. Liberalii clujeni nu și-au revenit din șocul pierderii funcției de prefect.

„Domnul Buda este președintele organizației și participă în această calitate. în ceea ce ma privește, Nu voi mai accepta ca munca mea din județ să fie folosită ca exerciții de imagine ale unora care vin în vizită pe aici și apoi pleacă. Să-și facă imagine cu activitatea și cu realizările lor, dacă o au.

E o chestiune de etică politică. Oameni incompetenți în județele lor (care nu au câștigat la vot direct nici o bătălie electorală) vin la Cluj să se laude cu munca altora, iar apoi ne tratează cu lipsă de respect: vezi numirea prefectului de Cluj.

Ne pretind rezultate electorale bune, iar apoi prin decizii arbitrare ne îngreunează munca politică din județ și ne afectează negativ electoral. Oameni inferiori politic vin la Cluj să se laude cu munca noastră și să o dea exemplu.

Am trecut de faza aceasta. Nu mai impresionează pe nimeni acest comportament politic al unora. Activitatea mea politică administrativă este cartea mea de vizită. Politica se schimbă. Oamenii trebuie să se schimbe. Unii din partid încremeniți în funcții nu înțeleg asta și vor fi vânturați de electorat. Reformarea PNL este obligatorie”, a transmis șeful CJ Cluj, realtează clujulpolitic.ro

Cluj. Orban vs Cîțu

Vizita lui Orban este la scurt timp după cea a premierului Cîțu, El a dat de înțeles că îi va putea fi contracandidat lui Orban la alegerile din PNL.

„Nu există niciun Congres în acest moment. Va trebui să fie un Congres la PNL pentru că au fost alegeri şi este şi statutul PNL care  spune că după alegeri va fi un Congres. Haideţi să vedem când se anunţă Congresul şi vom vedea ce facem atunci. Eu vă spun ce vă spun de fiecare dată: îmi fac treaba aici, la Guvern, pentru români.

Avem rezultate foarte  bune. Măsurile pe care le-am luat anul trecut au dat rezultate, măsurile  pe care le-am luat anul acesta dau rezultate. Avem cea mai mare creştere economică anul trecut, mergem înainte”, a declarat Florin Cîţu, la Digi24.

Cu toate acestea, Orban se laudă cu susținerea a 36 de organizații din țară. El a spus că vrea să candideze și la președinția României. Unii primari din Cluj l-au însoțit pe Orban. Liderul PNL le-a dat de înțeles că vor avea sprijin pentru investiții.