Orban a făcut un pas spre Transilvania, în plină campanie internă pentru un nou mandat la conducerea PNL.  Astfel, a vizitat Clujul, vineri, 14 mai.

Filiala PNL Cluj l-a criticat dur pe Ludovic Orban, actualul președinte al Camerei Deputaților. Liberalii din Cluj i-au reproșat negocieri eșuate. Au fost extrem de supărați, deoarece funcția de prefect al județului a fost cedată UDMR.

Cluj.  Orban promite investiții spectaculoase

Orban a făcut o analiză a investițiilor majore din Cluj și a dat asigurări că există bani pentru acestea, prin Planul Național de Recuperare și Reziliență.

„Am discutat în toate întâlnirile de proiecte importante pentru Cluj, pentru comunităţile locale. Am discutat de metrou, care este, din punctul meu de vedere, cel mai spectaculos proiect şi trebuie să ştiţi că este inclusă o finanţare importantă în Planul Naţional de Rezilienţă şi Recuperare pentru finanţarea proiectului de metrou din Cluj. Am discutat şi de alte proiecte importante, tot cu finanţare din PNRR; va exista un proiect extrem de important – modernizarea şi electrificarea tronsonului de cale ferată de la Cluj-Napoca la Episcopia Bihor. (…) Cuvântul de bază în guvernarea noastră este investiţie. Vrem să creştem constant investiţiile în România, atât investiţiile publice, cât şi investiţiile private”, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Vizita lui Orban este la scurt timp după cea a premierului Cîțu, El a dat de înțeles că îi va putea fi contracandidat lui Orban la alegerile din PNL.

„Nu există niciun Congres în acest moment. Va trebui să fie un Congres la PNL pentru că au fost alegeri şi este şi statutul PNL care  spune că după alegeri va fi un Congres. Haideţi să vedem când se anunţă Congresul şi vom vedea ce facem atunci. Eu vă spun ce vă spun de fiecare dată: îmi fac treaba aici, la Guvern, pentru români.

Avem rezultate foarte  bune. Măsurile pe care le-am luat anul trecut au dat rezultate, măsurile  pe care le-am luat anul acesta dau rezultate. Avem cea mai mare creştere economică anul trecut, mergem înainte”, a declarat Florin Cîţu, la Digi24.

PNL va organiza alegeri în toamna acestui an. Orban este singurul care și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat de conducere,  până la acest moment.