Mandatul său de la ABAST Cluj a fost unul extrem de controversat, începând de la experiența trecută în CV, până la deciziile de deversare a apei neepurate.

Astfel, Ovidiu Vișan a aflat cu stupoare că trebuie plece acasă. Decizia a fost luată de superiorii lui, chiar ieri, de Ziua Mondială a Apei. În cursul zilei de azi a fost informat că nu i se mai prelungește mandatul de conducere.

Cluj. Ovidiu Vișan, dat afară de la Apele Române. De la partid, la ABAST Cluj

Așa cum a recunoscut public, Ovidiu Vișan nu are studii care să îi permită deținerea unei funcșii în administrație. Cu atât mai mult, pentru a conduce o instituție cu rol crucial în viața oamenilor.

Vișan este membru PNL și a fost sprijinit de acest partid pentru a fi directorul ABAST Cluj.

Pentru o asemenea funcție, el ar fi trebuit să aibă studii tehnice, să fie inginer și să dețină o vechime de cel puțin 5 ani în domeniu.

Vișan a lucrat anterior la o firmă care distribuia sucuri, iar anterior la un cabinet parlamentar.

Ultima decizie scandaloasă a lui Vișan. A aprobat apa din canalizare în Someș

Neavând nicio cunoștință în legislatia care reglementează Gospodărirea Apelor, infestarea apei, Vișan a fost de acord cu deversarea a peste 600 000 metri cubi în râul Someș.

„Răspunsul l-am primit telefonic tocmai după cum vedeți noi am început activitatea după două luni de zile. Tocmai să mai așteptăm, să fie o vreme mai friguroasă, în care impactul mediului să fie mult mai mic. Și atunci am reînceput discuțiile cu cei de la Apele Române și cei de la Hidrocentrale”, a declarat Călin Neamțu, la ședința Consiliului Județean Cluj, din 24 ianuarie 2021, citat de evz.ro

Ovidiu Vișan este și anchetat penal după ce a fost acuzat că a secestrat-o pe șefa SGA Cluj, pentru a nu divulga anumite ilegalități.

Conducerea interimară a ABAST Cluj este asigurată de Ioan Curt, fost șef al SGA Cluj.