Cluj. Patronii de restaurante consideră că testarea antigen reprezintă o măsură nepotrivită, iar la final vor ieși în pierdere.

De la 1 iunie, reprezentanții HoReCa au propus testarea rapidă a clienților la intrarea în restaurant pentru redeschiderea restaurantelor cu o capacitate de 50% din spațiu, indiferent de rata de infectare. De asemenea, prețul testelor va fi suportat de operatorii economici.

Cu toate acestea, câțiva patroni de restaurante din Cluj nu sunt de acord cu această măsură.

Cluj. Testele antigen vor aduce pierderi restaurantelor

Sorin Găliceanu, managerul restaurantului Apartament 1 din Cluj-Napoca a susținut că testele antigen reprezintă o prostie, având în vedere că unii clienți calcă pragul restaurantului pentru a se bucura doar de o cafea.

Propunerea lui este de a lăsa în interiorul restaurantelor persoanele vaccinate și a precizat că mersul la restaurante nu reprezintă un drept fundamendal.

„Mi se pare o prostie imensă. Să se deschidă restaurantele pentru persoanele vaccinate, iar prin urmare îi va îndemna și pe restul să se vaccineze. Cum să ne apucăm noi să facem teste antigen la intrare? Vine clientul și ne apucăm să facem teste antigen, când noi nu știm exact procedura prin care se face.

Consumație minimă de 100 de lei 

Este o tâmpenie. În Israel poți merge la restaurant dacă ești vaccinat, ceea ce mi se pare foarte ok. Acum că sunt oameni care nu doresc să se vaccineze pentru că aleg să creadă în anumite teorii conspiraționale este partea a doua. Dreptul de a merge la restaurant nu este un drept fundamental al Constituției”, a spus Sorin Găliceanu, relatează monitorulcj.ro.

Totodată, managerul a declarat că este nevoit să implementeze o consumație minimă de 100 de lei, având în vedere că un test antigen este aproximativ 15 lei.

„Nu mi se pare o idee bună. Unu la mână, nu stau eu să fac teste la clienți și să le bag bățul în nas. Acum serios, altă idee mai bună nu au găsit? (…)

Dacă s-ar aplica ar trebui să punem și o consumație de minim 100 de lei ca să se merite tot acest efort și din partea restaurantului. Dar eu oricum nu cred că este o soluție bună”, a explicat Sorin Găliceanu, informează sursa citată.