Peste 62.000 de persoane s-au înscris pe listele de așteptare la vaccinarea anti-COVID-19. În ciuda tuturor protestelor împotriva vaccinării, românii i-au cu asalt toate centrele de vaccinare, iar listele s-au umplut într-un ritm alert.

Luni, 22 martie, în centrele din județul Cluj au fost înscrise pe listele de așteptare 62.372 de persoane. Aproape 40.000 de persoane din municipiul Cluj-Napoca s-au înscris pe listele de așteptare, potrivit datelor de pe platforma de vaccinare.

Etapa a III a de vaccinare

Din 15 martie au fost introduse listele de așteptare pentru vaccinarea populației generale. Beneficiarul se va putea programa la vaccinare atât online cât și telefonic, iar dacă nu există locuri disponibile în centrul ales, poate opta să se înscrie pe lista de așteptare centrului ales.

Când se vor elibera locuri la centrul de vaccinare ales, persoanele înscrise pe listele de așteptare vor putea să se vaccineze, cu respectarea prioritizării: 75% persoane din cadrul populaţiei cu risc şi 25% lucrători din domenii esenţiale.

În centrele în care rămân locuri libere vor putea să se programeze persoanele din etapa a III a.

Persoanele care au peste 16 ani se pot vaccina

Din 15 martie 2021, campania de vaccinare din România a intrat în etapa a III a, ce este deschisă tuturor persoanelor care au peste 16 ani și doresc să se vaccineze.

Vaccinarea propriu-zisă a început deja în localitățile unde rata de infectare a ajuns să depășească 4,5 la mia de locuitori. Persoanele care doresc să se vaccineze vor trebui să se înscrie pe platforma națională de vaccinare sau prin intermediul call-center-ului.

Autoritățile au deschis listele de așteptare, pe județe, începând cu 15 martie, ora 9.00. Județul Cluj a figurat în primul dintre ele.

Luni, 22 martie, peste 62.000 de persoane din Cluj au fost înregistrate pe listele de așteptare pentru vaccinare împotriva COVID-19. Mai mult de 40.000 de persoane înscrise pe liste sunt din municipiul Cluj-Napoca. Listele fiind arhipline în toate centrele de vaccinare.