De asemenea, Dragoș Damian a anunțat că va oferi 500.000 de lei pentru organizarea centrelor de vaccinare. Peste 80 % dintre angajații de la Terapia Cluj doresc să se vaccineze cu serul produs de către compania Pfizer/BionTHech

Etapa a doua de vaccinare include și angajații din domeniile cheie. Printre ei se numără și cei din industria producătoare de medicamente.

80 % dintre angajați sunt trecuți pe listele de vaccinare

Terapia Cluj are aproximativ 900 de angajați, iar pe listele de vaccinare au fost trecuți mai bine de 80% dintre angajați.

„Avem liste de înscriere la vaccinare de aproape 80%, din circa 900 angajaţi.  Încă mai vin solicitări de la cei care nu au posibilităţi online, suntem în etapa a doua. Sperăm să ne vaccinăm cât de repede“, a spus Dragoş Damian, CEO al Terapia, pentru businessmagazin.ro.

Pe 15 ianuarie a început a doua etapă de vaccinare. Prioritate la vaccinarea anti-COVID au oamenii de peste 65 de ani, angajații din domeniile cheie și cei care suferă de boli cronice.

Platforma de înscriere pentru vaccin  a întâmpinat niște probleme tehnice încă de la începutul celei de-a doua etape de vaccinare.

500.000 de lei pentru organizarea centrelor de vaccinare

Dragoș Damian a anunțat că Terapia Cluj pune la dispoziție un centru de vaccinare și 500.000 de lei pentru organizarea unităților de imunizare.

La nivel național sunt 309 de centre de vaccinare, iar autoritățile vor să deschidă 750 de centre în total. Potrivit calculelor făcute de către Ziarul Financiar, până în luna martie va fi un rimt mediu de vaccinare de 21.000 de oameni pe zi.

În prima etapă de vaccinare cu serul produs de compania Pfizer/BioNTech s-au imunizat peste 67 % din personalul medical.

O altă propunere a lui Dragoș Damian e ca și oamenii de afaceri să ofere un bonus de 50 de lei pentru vaccinarea angajaților. Suma primită ar reprezenta ,,o medalie” pentru cei care doresc să se vaccineze.

În România stocul de vaccin în prezent este de circa 309.000 de doze, venite în mai multe tranşe de la companiile Pfizer şi Moderna.