Ei spun că în timpul orelor virtuale, persoane neidentificate, posibil din Cluj,  au postat filme pentru adulți, muzică și mesaje obscene.

Oamenii sunt îngroziți că minorii au fost nevoiți să asiste la asemenea scene și vor ca pocurorii DIICOT să-i găsească cât mai repede pe făptuitori.

Cluj. Platforma on-line a unui liceu, atacată de hackeri

„Sunt mama unuia din elevii implicaţi în incidentul de ieri. Fiica mea este elevă în clasa a Vll A la liceul de arte plastice Romulus Ladea.

Încă de la începutul anului şcolar 2020 – 2021 ne-am confruntat cu aceşti indivizi care intrau pe platforma adservio în timpul orelor şi deranjau punând muzică, înjurând etc.

S-au făcut demersuri pentru soluţionarea problemei iniţial în cadrul şcolii după care am început să depunem plângeri şi la poliţie.

În luna noiembrie a fost deschisă ancheta în cadrul DIICOT. ”,a declarat mama unuia dintre elevi, citată de site-ul clujcapitala.ro.

Pandemia a prins statul  „ corigent” la dotări logistice

Pandemia de Covid a prins statul român corigent în ceea ce privește dotările logistice pentru educație.

Sute de elevi nu au avut dispozitive pentru conectarea la lecții on-line. Abia după șase luni de la declanșarea pandemiei, s-au făcut tabele pentru copiii care au nevoie de telefoane și laptopuri pentru conectare.

Astfel, România a ajuns să se confrunte cu cel mai mare absenteism școlar din ultimii 30 de ani.

Ministerul Educației a dispus recuperarea orelor pentru elevii care nu avut acces la sistemul online.

Pe de altă parte, profesorii au fost revoltați, întrucât nu au fost învățați să predea on-line. Cei mai mulți au fost nevoiți să cumpere telefoane sau laptopuri din buzunarele proprii, pentru a-și continua activitatea.

„ A trebuit să mă duc să  iau alt telefon la abonament, să schimb abonamentul de internet, ca să țin orele! Și Ministerul are îndrăzneala să ne amenințe că ne sancționează, dacă nu intrăm la ore!„ , a precizat pentru EvZ Transilvania, Adela Colchigeanu, o tânără profesoară de limbi străine.