Clujul, inima Transilvaniei, așa cum preferă mulți să spună, are hibe în plan urbanistic.

Mulți dintre arhitecți, istorici, i-au scris în ultima perioadă primarului Emil Boc că a permis amenjarea unor lucruri în oraș, în mod total neinspirat.

Un clujean a sesizat un aspect incredibil și i-a transmis, în mod ironic:„ De când nu mai plantaţi pomi în mijlocul trotuarului mutaţi trotuarele ca să aibă copaci în mijloc. Chiar nu se putea altfel? Acum sper că nu vor fi tăiaţi bieţii copaci din cauza incompetenţei firmelor de casă a Primăriei Cluj” , este mesajul scris pe Facebook, de un cetățean, citat de site-ul clujcapitală.ro

Cluj. Pomi în mijlocul asfaltului. Oamenii sunt foc și pară pe Emil Boc

În fapt, clujeanul care i-a scris public primarului Emil Boc face referire la intersecția Moților și Splaiul Independenței, unde se dorește extinderea spațiului pietonal.

După cum arată ș fotografiile, modul în care sunt plantați copacii, acesta a devenit mai mult incomod pentru trecători.

Apoi veniţi şi spuneţi că Clujul e al pietonilor şi că extindeţi spaţiile pietonale când dumneavoastră procedaţi taman pe dos. Unde să mai circulăm ca pietoni dacă trotuarele sunt înguste şi pline de maşini. Iar atunci când nu sunt transformate în parcări au copaci sau stâlpi în mijloc? ” s-a întrebat retoric clujeanul pe Facebook, citat de sursa precizată.

Emil Boc spune că este o măsură pentru fluidizarea traficului, iar firma care execută lucrările este direct responsabilă.

Emil Boc a mai fost criticat în ultima perioadă și pentru amplasarea unui hotel în centrul istoric al Clujului.

El susține, însă, că avizele au fost date când nu se afla la Primăria Cluj.

Ironie din partea istoricilor

“Propun ca el să apară de acum pe toate cărțile poștale ale orașului, ca loc emblematic pe afișe, pe logo-uri, loc de pelerinaj, loc de celebrare, căci vizitarea lui ar permite și celui mai neinstruit dintre vizitatori să vadă cum se naște ceva din conjuncția deciziilor strâmbe și interesate luate în administrație, în cultură și în justiție”, spune în mod ironic profesorul Ciprian Mihali de la Univeristatea Lucian Blaga.

sursă foto: clujcapitala.ro