Potrivit lui Mircea Abrudean, la nivelul Clujului există 30 de centre pentru vaccinare a populației. Vaccinarea cetățenilor depinde de modul în care vaccinurile sunt distribuite la nivel național.

În momentul de față există 14 fluxuri active la centrele de vaccinare, iar prefectul Clujului a asigurat că în următoarea perioadă numărul lor va crește în locații precum Florești, Chinteni, Mociu și Huedin.

”Solicităm doze suplimentare pentru că nevoia este foarte mare la nivelul județului Cluj… Toate aceste centre pot să fie operaționale imediat”, a spus prefectul.

Cluj, pe locul doi la nivel național la numărul de teste efectuate

,,Avem în continuare și cel mai mare număr de teste efectuate la nivel național, după București, a fost o zi în care chiar am depășit rata de testare a Bucureștiului. Așa se face că suntem în continuare, la nivelul municipiului, la o rată încă mare a cazurilor”, mai spune Abrudean.

Județul Cluj are o rată de infectare de 3,31 la mia de locuitori, iar pe raza municipiului Cluj-Napoca cifrele indică 4,31 la mia de locuitori. În momentul de față, mai bine de 20 de localități clujene se află în scenariul roșu.

„Am avut o creștere a cazurilor după perioada de Crăciun și Revelion, de atunci scădem constant. Sperăm ca cifrele să scadă, să putem ridica restricțiile pentru că anumite domenii au fost foarte afectate. Sigur că e frustrant în special pentru domeniul HORECA să vezi că în anumite județe restricțiile s-au ridicat, dar trebuie să înțelegem că e necesar un efort comun” a mai precizat Prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Până acum, la nivelul județului Cluj s-au vaccinat aproape 20.000 de persoane. În prima etapă de vaccinare cu vaccinul Pfizer BioNTech s-au vaccinat 16.156 de persoane.

De la începutul celei de-a doua etapă de vaccinare, în Cluj s-au vaccinat 3665 de persoane. Începând din 27 decembrie 2020 și până în prezent, 117 persoane au avut reacții adverse locale.