Prefectul Istvan Tasnadi  a reacționat imediat și spune că este un risc pe care nu și-l poate asuma nimeni.

El spune că nu e momentul potrivit ca lumea să se gândească la muzică, festival.

”Eu cred că acest test ar fi foarte riscant. Dacă o să avem un număr foarte mare de oameni, disponibilitatea de a încălca aceste măsuri este cu atât mai mare. Persoanele care tratează tot contextul pandemic cu responsabilitate, eu zic că preferă, în acest an, să sară peste un experiment sau chiar peste un festival”, a precizat Istvan, citat de clujcapitala.ro

Cluj. Prefectul Istvan Tasnadi, foc și pară pe Emil Boc

Dacă noul prefect al județului Cluj, Istvan Tasnadi nu vrea să audă de nicin festival în plină pandemie, Boc spune că este absolut eficient.

„Este un experiment care va permite sa se tragă concluzii la nivel European. Susțin, dacă autoritățile centrale sunt de acord, să facem la Cluj un astfel de experiment. Să vedem dacă, respectând toate normele, putem redeschide evenimentele. Un concert-test, pentru a da autorităților posibilitatea să găsească o soluție unitară.

Avem infrastructura stadion, sală polivalentă pentru a testa modalitatea în care putem redeschide în siguranță evenimentele”, a precizat Emil Boc, pentru sursa citată mai sus.

Decizia vine de la București

Deși acestea ar putea fi primele tensiuni dintre autoritățile din Cluj, decizia finală vine de la București.

Oficialii Guvernului spun că se gândesc la anumite măsuri de relaxare, după ce rata de infectare cu Covid mai scădea.

La acest moment, autoritățile văd vaccinarea ca pe unica soluție de a pune stop pandemiei.

De asemenea, la nivel european, se estimează că în luna iulie a acestui an, se va produce imunizarea colectivă.

„Avem capacitatea de a produce şi livra pentru concetăţenii noştri europeni cele 360 de milioane de doze prevăzute până la finele trimestrului doi. De asemenea, cele 420 de milioane necesare pentru a începe să vorbim despre acea imunitatea colectivă şi a o atinge” la jumătatea lunii iulie, a declarat comisarul europeanThierry Breton, citat de AFP.

sursă foto: clujcapitala.ro