Cluj. Chiriile din Cluj-Napoca au ajuns, pentru apartamentele de lux, până la 1.000 de euro pe lună. Asta, în funcție de de cartierul și cererea de pe piață.

Conform celor de la Blitz, în luna aprilie s-au înregistrat peste 1.000 de oferte de închiriere. Prețurile au pornit de la 180 de euro pentru un apartament cu o cameră, până la 1.000 de uero pentru apartament cu două camere în zona centrală.

Cele mai scumpe chirii se găsesc în cartierele Bună Ziua și Andrei Mureșanu. Prețurile sunt de peste 400 de euro, fiind peste media pieței imobiliare. În cartierele Iris, Plopilor, Grigorescu, Mănăștur, Mărăști, Zorilor și zona centrală, prețurile variază între 350 și 400 de euro.

Cluj. Chirii de până la 1.000 de euro pentru un apartament cu două camere

În Florești și Dâmbul Rotund se găsesc cele mai ieftine chirii, sub 250 de euro. În primele luni ale anului 2021 au scăzut prețurile chiriilor, de la 340 de euro, până la 329 de euro, informează agenția imobiliară Blitz. Totodată, există unele cartiere unde chiria a crescut. Cel mai bun exemplu este cartierul Bună Ziua, unde un apartament cu 388 de euro a crescut până la 438 de euro.

Și prețurile din Mărăști au crescut, informează monitorulcj.ro. În luna ianuarie prețurile începeau de la 292, acum au ajuns să fie de 318 euro.

Cel mai căutat cartier din Cluj-Napoca, Andrei Mureșeanu, a cunoscut o creștere a chiriilor cu 33 de euro în ultimele luni. Restul cartierelor au cunoscut o creștere ușoară, cu maxim 10 euro a chiriilor.

Ce condiții oferă apartamentele la 1.000 de euro?

Apartamentele ce se dau în chirie cu 1.000 de euro au încălzire prin pardoseală și aparate de aer condiționat în fiecare cameră. De asemenea, apartamentul este utilat complet modern cu cu mașină de spălat, cuptor, aragaz, mașină de spălat vase, etc. Apartamentul vine la pachet cu un loc de parcare asigurat.